6,5 honapós babának mennyit kellene meginnia a tápszerből egy alkalommal?
szerintem amennyit kér :)
de tankönyvleg testsúlya kilóban (9.8kg) szorozva 150 ml, ez a napi adag, ezt elosztod a kaják számával, kijön az egy kajányi.
Én kisfiam olyan 180-220at ivott 6,5 hósan
Már hozzátáplálod? Miket eszik?
Vagy csak tápszert kap? Más folyadékot nem iszik még?
Testsúlykilónként 150 grammnyi folyadékot szoktak ilyenkor írni, és ugye azt elosztva az étkezések számával.
Pl. 6 kilós gyerek esetében: 6X150 gramm= 900 grammnyi folyadék, és ez osztva az étkezések számával.
De egy fél éven felüli gyerek már gondolom csak eszik mást is. A zöldségek és gyümölcsök is tartalmaznak valamennyi folyadékot.
Lányom fél évesen már sok mindent evett, tápszert nem igazán szerette. Így ő megevett kb. 150 grammnyi gyümit és utána max. 50 ml tápszert kért egy-egy étkezésénél.
Este-reggel 180 ml-t ivott tápszerből, de akkor nem kért mást mellé.
De ez tényleg tök változó.
7 hónapos lesz a fiam. Leírom a napi kajáját:
- reggeli: 240 mili tápszer
- tízórai gyümi gabonával: benyom 1 almát, 1 őszibarackot, 1 sárgabarackot turmixolva+ 7 gabonás pép vagy babakeksz
- ebéd: főzelék hússal
- uzsonna: 240 mili tápi vagy tejpép
- vacsora: 240 mili tápi
Nekem iszonyú soknak tűnik amúgy, kíváncsi vagyok a többi válaszra. A fiam 8.6 kg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!