A kisbaba ruháit miért vasalják sokan? Bennem ez fel nem merült soha, hogy vasalni kéne. Sokan azt mondják erre, hogy a fertőtlenítés miatt. De minek kéne fertőtleníteni a ruháit?
na látod, ezt én sem értem. Mert van idejük rá? Nálunk a kedves mamának ez sarkalatos pont, így mindig vasalva kapunk minden új rucit tőle,kihangsúlyozva, hogy ő bizony fertőtleníti vasalással (és bezzeg én nem),miközben mindegyik kis ruha bűzlik a bagószagtól, mivel ő vasalás közben dohányzik....
Én antiallergén bababarát mosószerrel mosok, ecettel öblítek és bevallom nincs energiám még mindent ki is vasalni, mégsem volt soha baja a gyermekemnek. A napfény is fertőtlenít.
Talán amiatt, ha kakis lesz. De nálunk ilyen nagyon ritkán fordult elő.
A legelején, mikor még terhes voltam és megvettük az első babaruhákat, akkor még kivasaltam, de aztán mikor megszületett, azóta nem vasalom, csak a textilpelusokat. Főleg így nyáron, a napfénynél jobb "fertőtlenítő" nincs is. A múltkor bennmaradt egy folt a pelusban, mire megszáradt, nyoma sem volt.
Egyébként én 40 fokon mosok, a ruhákat és a textilpelusokat együtt (ha nagyritkán kakis lesz, előtte átdörzsölöm Vanish szappannal), minden szép tiszta.
Teregetéskor meg jól megrázom a holmikat, hogy minél kevesebb gyűrődés legyen.
Én nem vagyok az a mindent vasalgató típus, csak amit muszáj.
3,5 hós Kisfiú anyukája
Nem KELL, de bizonyos estekben azért ajánlott. Pl vannak érzékenyebb babák, akik hajlamosabbak a fertőzések benyelésére. Ha pedig mondjuk ez egy kis súlyú korababa és hasmenéses lesz, akkor meg egyenesen veszélyes a legkisebb súlyveszteség is. Ezért nem csak a ruhákat, hanem minden a babával kapcsolatba kerülő textíliát vasalni szoktak pl textilpelust amit a feje alá terítesz vagy a válladra mikor felveszed stb....
persze sok esetben túlzás és szükségtelen is az állandó vasalgatás. Meg amúgy szokás kérdése is, van aki amúgy sem vasal semmit max a munkába menős holmikat, más meg az utolsó zokniig mindet, nyilván ő amúgy is vasalni fogja a baba cuccait is, függetlenül a fertőtlenítéstől. :) Sokan meg azt mondják, hogy elég ha kiteszed a napra, majd az fertőtleníti, más meg eleve tojik az ilyesmire, nem hisz benne vagy nem érdekli - és az ő babáik is valszeg felnőnek rendben :)
nekem az első korababa volt, 3 hós koráig vasaltam az égvilágon mindent, aztán fokozatosan leépítettem magam róla. Másfél év lett a lányka meg a kistesó között, az öcsinek már semmit se vasaltam, stramm, erős, nagydarab gyerek volt, meg se kottyant neki semmi, a családból egyedül ő nem szokta elkapni a betegségeket, ami amúgy mindhárom másik családtagot alaposan megszenvedtet. De ez a vasalástól/annak hiányától biztosan független, ő eleve ilyen ellenálló immunrendszerű (tiszta apukám amúgy minden ízében, és apám is meg tudja számolni szerintem egy kezén, hogy hányszor volt valami baja a 62 éve során, és tán még nem is kell hozzá minden ujja, pedig csonttörést is belevesz....)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!