Mikortól van igénye a babának fürdés után mesére, tv nézésre?
Húúúúúúúú! Pont ezen gondolkodtam!!! Csak a mi kicsink 12 hónapos :))
Én arra gondoltam, hogy veszek egy diavetítőt és fürdés előtt/után (??még ezt sem tudom), mesélünk egyet.
Diavetítő jó ötlet. Sajnos elég drága, de szerintem is megéri. Jobb, mint a "bedobok egy dvd-t és nézd fiam egyedül" hozzáállás :)
Csak nem tudom, hogy már igényelné-e, vagy csak én "eröltetném rá". De azt se akarom, hogy az legyen ráerőltetve, hogy egyből aludjon. Nehéz ügy :)
Én biztosan nem tévéztetném fürdés után (bár itt a fórumon többektől olvastam, hogy azon alszk el a kicsi).
A fürdéstől ellazul, utána tejivás, 2-3 mese, összebújás, puszi, alvás (ha igénye van, együtt a nagyágyban, ha nincs, akkor a sajátjában).
Most 2,5 éves a fiam, és pont 1,5 éves kora óta ez a menetrend.
A kislányom 2 éves, de még nem igényli a mesét:-( Nem ül/fekszik végig, ha olvasom, és tv-be sem érdekli. Már várom, hogy mikor mesélhetek Neki:-)
Fürdés, vacsora és utána a kezembe fekve alszik el. Elaludna egyedül is, az ágyban fekve, de ez nekem is jó.
nyugi anyucik..várjatok még a mesenézéssel.Az én fiamnál is de sokáig ez volt:fürdés,tejcsi és durmolt is!
Most 26 hónapos és kb fél éve van az hogy fürdés után összebújva megnézünk 2-3 bogyó és babócát és utánna megyünk aludni de akkor is besétál magától a szobájába mert már álmos tehát nem kell neki könyörögni meg 100x elmondani hogy menjünk már aludni!
Szóval sztem nem kell ezt még erőltetni..
Kisfiam áprilisban töltötte be a két évet, és talán két hete igényli az esti mesét. Előtte többször próbálkoztam, de mindig megunta, a legutóbbi próbálkozásom azonban akkora sikerrel járt, hogy azóta délután, este és napközben is legalább egyszer fel kell olvasni azt a bizonyos mesekönyvet.
A 3 hónapos kislányom pedig rendszerint az ölemben van közben, így neki ez lesz a természetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!