Kedves Anyukák, leendő Anyukák! Melyik nevet választanátok az alábbiak közül?
Július végére várom az első kisbabámat, aki már most nagyon szégyellős, és nem akarja megmutatni kilétét. A neveket, így a végére, nagy nehézségek árán sikerült „megszülnünk”, viszont ezek most mind annyira tetszenek, hogy nem tudunk dönteni. Ezért írtam ki a kérdést, mert nagyon sokat segítenétek azzal, ha leírnátok az őszinte véleményeiteket, udvariaskodás nélkül.
Ti melyiket adnátok a felsoroltak közül, és miért, vagy éppen miért nem?
Fiúnevek: Ármin, Barnabás, Sámuel, Andor
Lánynevek: Julianna, Mira, Lili, Sára, Flóra, Boróka
Még egyszer köszönjük! :)
Fiúnevek közül az Andort választanám, ez szép, férfias, nem túl gyakori, de nem is hivalkodó, feltűnősködő név. Az Ármin is szép név, de nekem kicsit lányos. A Barnabás számomra idétlen, ne haragudj és a Sámuel sem tetszik.
Lánynevek közül a Lilit adnám, a húgomnak is ez a neve. Tetszik a Mira is. Julianna, Sára, Flóra nem, Borókát pedig nem tudnám önálló névként elképzelni, nem tetszik.
Fiú nevek közül csak is az Ármin jöhet szóba nálam.
Barnabás,Andor nekem olyan öreges,a Samu meg rémes...
Ne haragudj!!!!
Lánynévből a Lili olyan igazi kislányos,szint úgy a Julianna is,Juli :-)
Sára,Flóra és Boróka egyáltalán nem tetszik.
Mira az viszont nem rossz,olyan különlegesnek találom!
Fiú: Barnabás, Ármin
Lány: Mira
A Lili tényleg kicsit babás....ezért lett az én lányom neve Lilien. Szerintem így már nem babás. Nekem még mindig ez a kedvenc nevem.:)
Barnabás, Mira
Nekem a többi nem igazán tetszik.
Nos,tényleg őszinte véleményre vagy kíváncsi?
Fiúnevek:Barnabást választanám.Ármin,Sámuel,Andor:öregesnek találom őket,és egyszerűen nem tetszenek.Mindnek hideg hangzása van.Egyik nevet sem tartom ezek közül vidámnak,pörgősnek,lassú,vidékies,macis embert tudok ezekbe a nevekbe képzelni.
Lánynevek:Julianna,Boróka nem tetszik.Julianna szintén régies,öregasszonyos,akkor inkább Júlia.Boróka,nem nagyon szeretem ezeket a növényneveket,bár még a Boróka elmegy.Mira,Sára,Flóra,Lili semleges.Flóra,Lili az amit ebből a 4 névből kizárnék.Túl babásnak tartom ezeket a neveket.Sára,Mira közül választanék,a Mirát.Mira tetszik,Sára is,de a Mira jobban.
Röviden:Mira és Barnabás,ezek nagyon szép nevek!
Ármin - langyos, nem férfias
Barnabás - tetszik
Sámuel - nagyon nem tetszik, túl komoly
Andor - tetszik, bár nem tudom hogy becézném...
Julianna - szép, de inkább a Júlia
Mira, Sára - tetszik, szépek, egyszerűek, nem kell becézni
Lili - aranyos, de nagyon "gyerekes"
Flóra - semleges
Boróka - ez nekem egy növény, nem tudnám elképzelni, hogy így szólítsam a lányom
Fiunevek kozul az Andor a lanynevek kozul a Sara tetszik. Ha lanyunk lett volna nekunk is Sara vagy Panna lett volna.
Elmeselem mi hogyan valasztottunk nevet masodik fiunknak. Kozeledett az idopont, tudtuk hogy valamikor marciusban fog szuletni. Volt vagy 5 nevunk amik kozul nem tudtunk valasztani. Fogtuk a naptarat es marcius minden napjara beirtunk 1 nevet az 5bol. 15-en szuletett igy Matyas lett. Boldog babavarast es konnyu, oromteli szulest kivanok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!