Milyen jogon szól bele egy idegen, hogy hogyan nevelem a gyerekemet?
A lányomnak volt egy időszaka, amikor pár perc után megunta a babakocsit. Úgy döntöttünk a férjemmel, hogy nem vesszük ki, hisztizik 5-10 percet aztán úgyis megnyugszik. Ezalatt az idő alatt azonban többen megszóltak minket, hogy vegyem ki a kocsiból, adjak neki enni-inni, biztos fázik/melege van stb.
Nem értem, hogy tehet ilyet valaki. Tudom, hogy most az a divat hogy fél perc nyekergés után kikapjuk a gyereket a kocsiból, de én nem akartam cipelgetni mindenhová és le is szokott róla 2 hét alatt. Nem ártottam vele a gyereknek.
Nektek is szoktak beszólni idegenek? Hogy reagáltok?
azt meg külön utálom, hogyha visszaszólsz, pl. vegye meg a babát a néni, ha annyira sajnálja a lányomat, akkor meg te vagy a bunkó....
Egyébként én meg a 2 évest sem veszem fel az utcán, max. ha beteg, mert tud menni a saját lábán. Aki 3-4 órát bír rohangálni, a mamánál, az tud 1,5 órát gyalogolni, többet úgysem szoktunk mászkálni.
Én mindig kivettem a babakocsiból, ha sírt, nem lett tőle őrjöngős a boltban, de ez most kicsit off volt.
Kicsi lányom 3 hetes volt, édesdeden aludt a babakocsiban. Odajött két öregasszony, azt mondja az egyik "Ez a gyerek éhes.", mire a másik "Szerintem büfizni akar." Én ott álltam, csak annyit tudtam mondani, hogy szerintem semmi baja. Ugyanis egyetlen hang nélkül aludt!!!
Szóval vannak vicces emberek.
Fogzáskor nyűgös volt a kisfiam, a játszóról jöttünk volna haza, beültettem a triciklibe és toltam. Ekkor már nem volt rajta a szandálja, mert 100x adtam rá, 100x rúgta le, majd eltettem a szandált, végülis mezítláb is hazatolhatom, úgyis ül. (most, nyáron!)
Erre megszólalnak a vénasszonyok, hogy "Jajj, miért nincs annak a gyereknek cipője??"
Mondtam, hogy "Hát sajnos, nincs rá pénz"
Majd odahajoltam a kisfiamhoz és mondtam neki sajnálkozó hangon, hogy "Drágám, nagyon sajnálom, hogy nincs cipőd, de a nénik majd vesznek neked egyet, jó?"
És jöttünk haza, vissza sem fordultam.
en be szoktam szolni. de nem az anyanak,hanem a gyerkocnek terelem el a figyelmet valamivel.
hogy miert?
mert valaki az en gyerekemmel is csinalta, es baromi halas voltam neki erte.
neha egy idegennek sokkal jobban megy a figyelemeltereles.
ugy beszolni,hogy megitelni a szulot meg ilyenek? nem, nekem is van gyerekem..csak olyat csinalnek mas gyerekevel aminek en is orulnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!