Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek is szemétség,...

Szerintetek is szemétség, hogy ilyen drága a tápszer?

Figyelt kérdés
Főleg 6 hónapos kor után..én pl.nem tudtam szoptatni,mert olyan gyógyszert kell sajnos szednem,ami mellett nem lehet.de hányan vannak még így rajtam kívűl!(akik valamiért nem tudnak szintén)

2012. júl. 9. 19:46
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
0%

En vagyok tirpak, hat akkor te mi vagy???? Eleg szomoru hogy anyuka letere ilyen bunko vagy. Nem is csoda hogy meg mindig ezen vagy kiakadva. Ugy latszik arra sem vagy kepes hogy ertelmezd normalisan mas velemenyet.

A tapszer mindenhol draga, es aranytalanul vagy sem, ha ezt eszi a babad legyen akarmilyen draga akkor is meg fogod venni. Az meg havi 47e-bol kell megelned,a te problemad, hisz valaki meg ennyibol sem megsem panaszkodik. Azt meg nem ertem miert gondolod hogy megkerdojeleznem hogy milyen anyak vagytok??? Soha nem tennek ilyet, de te biztosan tudod hogy en ilyen vagyok, na de en mar csak egy ilyen kulfoldon elo tirpak anyuka vagyok :D

ui.: gondolom zavar hogy mas kulfoldon el, nem ugy mint te ha-ha

2012. júl. 11. 16:45
 22/26 anonim ***** válasza:
46%
HU! Én olyan szempontból megértem az angliai anyukát, hogy egyből azt hiszik hogy egy angliában kevesebbet kereső az nem él ugyan úgy hónapról hónapra (azaz ezek szerint hétről hétre) mint egy magyarországi kevesebbet kereső. Emiatt nyilván szerette volna megmagyarázni. Viszont az meg olyan undorító ahogyan utána ,,az ilyen menjen is ki" dumával jönnek. Nem birtokoljuk ,,mi" az országot és nincs semmi ítélkezésünk abban, hogy ki él itt és ki nem. Attól pedig egyáltalán nem lesz jobb az anyagi helyzeted hogy tőled fél méterre vagy félmilliomod méterre él. Miért számít neked hogy a szomszéd városban vagy a szomszéd országban él? Nem a kerted udvaráról lökdösöd ki:D Nem értem. Mi ez a ,,jobb is hogy kimész" dolog? Sőt! Nyilván ha csak gyesből élsz és nem gyedből, akkor tudd, hogy rossz neked, hogy pl ő is külföldre ment hiszen vedd tudomásul, hogy ugyan úgy az ő családja adójából is fizette az álam a gyest mint ahogyan a mi fizetésünk és férjeink fizetéséből is. Az pedig szerintem teljesen jogos kérdés, hogy miért vállal tudatosan egy nő nyomorba gyereket. Ez nyilván csak akkor kérdés ha ő előre tudja, és nem idő közben éri őket a csőd. De gyereket vállalni felelősség teljes megfontolás. Egy olyan családban ahol küzdenek a megélhetésért és alapvető élelmicikkeket sem tudnak megvásárolni igen is flelőtlenség a gyerekvállalás. Igen is van rengeteg ilyen család. Aki 8 gyerekkel is várandós a 9.-el és nyomorognak, éheznek... Én ingyenessé tenném államilag az óvszert! Nem vicc! A szívem szakad meg ezeken a gyerekeken. Na ott mi van ha nincs tápszerre pénz? Nyilván kapnak valami támogatást. De az sem jobb, ha valaki egy néhányezres tápszerre kell kuporgatnia a pénzt mert a hitele felemészti a fizetését viszont a keresete miatt mondjuk nem jogosult támogatásra. A tápszer a babáknak egy alapvető élelmiszer onnantól kezdve hogy tej hiány miatt rászorulnak. Kérdezd meg miért drága magyarországon az élelmiszer! Mert ugyan az a kategória. Nagyon sajnálom a Mo-i helyzetet. Ahol tudunk igyekszünk segítséget nyújtani mi is. Sajnos azonban tapasztalataim alapján, ha az ember munkát és fizetést ajánl 10 emberből 3 embert érdekel, de a kezét 10ből 10 tudja nyújtani. Ez nagyon szomorú. Láttam már nagyon megrázó dolgokat. Sajnos ez Mo. Szükség lenne a dolgozó emberekre, az ország belőlük él. Minden támogatást kötni kéne feltételekhez, hogy az ember megtanulja, hogy tennie kell és ha élni akar akkor nem várni a segítséget, hanem tenni érte. Nem régen felháborodott a bolt közelében kéregető nénike, hogy aznap csak egy ötszázast adtam neki, mert éppen annyi volt nálam. Így segítsek én? Miért kezd el mentegetőzni, hogy terhes a lánya? Miért szül úgy egy újjabb szenvedő gyermeket? Ha óvszert osztanának legalább nem lenne baj abból, hogy képtelenek visszafogni magukat. gyermeket szülni és nevelni hatalmas felelősség. Nem a magunk élete lesz csak más. Egy új életet kell igazgatnunk. Ha egy nélkülöző családban lenne is orvosi ambíciókkal rendelkező kisgyermek...hiába talán pont ő alkothatna valami világra szóló egyedülit, ha a szülei bármennyire is szeretik, nem fogják tudni iskoláztatni. Bezzeg az a kisgyermek, aki szíve szerint asztalos lenne (egy jó asztalos), de tehetős a családja a jó kapcsolatok és anyagiak révén bejuttatják majd az orvosok közé is, ahol nem is lehetne helye. Ez nyilván egy buta példa. De remélem kicsit sikerül mindenkinek egy percig is elgondolkodnia azon, hogy a nagy önsajnáltatásban meglelje azt, hogy ő hol rontotta el. Mert a panasznak oka van...
2012. júl. 11. 17:02
 23/26 anonim ***** válasza:
0%

ja, meg hozzatennem hogy aranytalanul, na de megis konyorgom receptre kapjatok, igy alig egy ezresbol megvan a tapszer, hozzateszem fogalmam sincs mennyi adag, vagy mekkora kiszereles, plusz 6 hos koraig felirja a doki, vagy akar meg tovabb es utana amugy is hozzatapit kezdi az ember es tapibol mar kevesebb fogy, ha igy nezzuk nem draga

ellenben itt kint nincs recept, nincs orvosi felugyelet, nincs semmi ellenorzes, csak szimplan megveszed, es dobozonkent 5 ezer koruli aron, (ja es kb.egy hetre eleg)

na de nem is ertem hogy egy ilyen tirpak anyuka mint en, miert is irtam egyaltalan valaszt, hisz en kulfoldon elek, igy nem lehet velemenyem

2012. júl. 11. 17:03
 24/26 anonim ***** válasza:
Félreértés ne essék a mi havi jövedelmünk meghaladja a 300 e ft-ot, nem 47-ből élünk. Meg tudtam venni a tápszert. De igen sok családnak nehézséget jelent akár havi 100 ezer ft-os összjövedelemnél is. Ha arra vár, hogy sokat fog keresni soha nem lesz gyereke. Külföldre sincs pénzük az emberek többségének kimenni. Engem a magyar állam taníttatott ki a szüleim adóforintjaiból, és itthon dolgoztam eddig is és ezután is itthon fogok! Szebb jövőt!
2012. júl. 11. 17:11
 25/26 anonim ***** válasza:

22. valaszolonak.

Teljesen igazad van.

Meg ezt leirnam es tobbet nem foglalkozom ezzel. Sokan azt hiszik hogy ha valaki kulfoldre koltozik akkor mar milliomos es idekint nagylabon el. Teny nem elunk rosszul, sot, jobban mint otthon, de ugyanugy vannak szamlak is itt, es ugyanugy fizetunk adokat, mindent. Nem kell azt hinni hogy itt kolbaszbol van a kerites.

A 22. valaszoloval egyetertek hogy igen is, vannak olyan csaladok, jelenleg kozeli ismerosomek is sajnos ilyenek, hogy a nagy semmire bevallaltak a babat, es most hogy elapadt a teje, nincs penz tapszerre inkabb adnak az 1 honapos babanak tejet vizzel. Na en erre gondoltam, hogy ha valaki babat tervez ezt is bele kell kalkulalni, hisz nem a levegobol taplalkozik a baba.

Annak az anyukanak aki azt irta hogy tirpak- annak csak annyit uzennek hogy tovabbi szep napot.

2012. júl. 11. 17:12
 26/26 A kérdező kommentje:
Az,hogy drágállom,nem jelenti,azt hogy nem veszem meg!!és,tudom mire vállaltam gyereket.szerényen élünk,sose leszünk gazdagok,és aránytalannak tartom azt is ami pénzt elkérnek a babadolgokért elkérnek..mi nem dohányzunk,nem iszunk,még csak nem is kávézunk,a kenyeret magam sütöm,befőzök,kertem van,szóval tudatosan kezeljük az anyagi dolgainkat.
2012. júl. 11. 19:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!