Szerintetek is szemétség, hogy ilyen drága a tápszer?
Szerintem nem annyira ,,drága" ha belegondolsz, hogy kb 5 napi adag. Mi jóval többet eszünk meg mint ő... Mi milupa Ha-val kezdtünk ami majdnem 3ezer ft volt. Azttán fél évesen nem kellett neki a következő számozású...én magamtól vettem neki hipp combiotik HA-t Ez akkor egyárban volt vele. Aztán már a második doboznál véletlenül pont leakciózták:D És azóta már volt hogy egy ezresért is volt a spárban akciós de álltalában 1500 ft. Ő szereti, szerintem ez ,,filléres" dolog azok mellett amiket ténylegesen méregdrágán árulnak. Értem én, hogy vannak akik rossz anyagi körülmények között vannak, de ha így nézzük akkor természetesen felháborító, hogy drága a tépszer, a kenyér, a tej, a tojás...MINDEN. Ez a ,,drága" szó nagyon relatív. Ahoz képest, hogy itt minden olyan áron fut mint egy olyan országban ahol 3szoros a minimálbér... Sajnos hiába sírunk ezen. A gyereknek és nekünk is ennünk kell és ki kell elégítenünk a természetes napi szükségleteinket amihez otthont kell teremtenünk és mindemellett törekednünk arra, hogy élhető minőségű szinvonalat teremtsünk. Ez sokkal inkább politikai besorolású kérdés már mint baba topic...
2012. júl. 10. 04:52
Az biztos,hogy a mi "keresetünkhöz" drága,de muszáj,ha nincs más megoldás.
Lányom Beba HA Start Pro-t kapott 7 hónapos koráig,felírta a doki de így is 2300Ft volt doboza.A HA tápszereket egyébként 1éves korig írja fel a doki,a sima tápszereket csak 6 hónapig.
Most 11 hónapos a lányom és jelenleg Milupa 3-as tápszert kap,amit akciósan vettem a Rossmannban 1499Ft-ért.
De volt itthon már DM Babylove tápszer is az 1299Ft.
A Mülleres Bebivita tápszer 1190Ft.
2012. júl. 10. 08:47
13/26 A kérdező kommentje:
Ehhez hozzáfűznék még annyit,hogy falun kívűl lakunk,párom reggeltől este 6ig dolgozik a mezőgazdaságban,hétvégén eljutunk a tescoig meg a patikáig és így ezek kínálatából tudok válogatni.kb.két éve dm-ben nem is jártam..de akkor is úgy gondolom,hogy ahhoz képest,hogy a babáknak létszükséglet,igenis drága!!!
Ti még akkor elég olcsón veszitek. Az én babám 2 hónapos korától a HUMANA HA-t eszi. Receptre felírva majdnem 2000 Ft egy doboz./ 500gr/. Egy havi adag 10000 ft-ba került. Szerencsére már elkezdtük a hozzátáplálást 4 hónaposan. Ma már csak reggel este eszik tápszert így kevesebb kell.
2012. júl. 10. 10:29
2400ft milupa milumil.1hónapos kora óta kapja és még egy hétig sem elég
2012. júl. 10. 10:42
Nekünk 4 hó után volt rá szükség, viszont a kiírás csak 7 hós korig élt, utána vennem kellett támogatás nélkül. Angliához annyit fűznék hozzá, hogy biztos nem 25 ezer a gyes, meg 12 a csp. Meg a minimálbér sem 47 ezer Ft. Na ezt be lehet osztani tápszerre, pelusra, meg a legfontosabbakra, ami a babának kell. De lehet már új ruhákra nem futja, sőt biztos is. Nem tudom azok az anyukák, akik ennyiből gazdálkodnak hogyan teszik, de minden tiszteletem az övéké. :)
2012. júl. 10. 11:22
Én pedig a fizetésemet cseréném el az angliai anyukáéval !!! Aztán lehet panaszkodni :)
2012. júl. 11. 01:57
Atya eg. Angliai anyuka vagyok.
En nem panaszkodtam, es ha nagyon tudni akarjatok itt sem sokkal tobb a csaladi- heti 5 ezer forint. Egyebkent itt sem olyan egyszeru, csak annyival konnyebb hogy hetente kapod a fizetesed, es nem havonta.
A masik, mindenkinek megvan a lehetosege hogy azt kezd az eletevel amit akar es oda megy ahova akar. Azert mert leirtam a velemenyem, azert nem kell megszolni.
A masik viszont, a tapszerarak szerintem teljesen mindegy hogy hol lakik az illeto mindenhol draga, de konyorgom ha valakinek ez draga akkor minek akart babat. Vannak ettol sokkal dragabb baba dolgok is. Ez is hozzatartozik a gyermekvallalashoz.
Lehet ismetelten megszolni.
2012. júl. 11. 13:26
Nem kell a szívedre venni ,humornak szántam .Bár valóban összességében érdemes nézni a viszonyokat.
Te is magad döntesz az életedről,tudd be ennek :)
2012. júl. 11. 16:11
Minek akart babát, ha drága a tápszer? Úristen, az ilyen tirpákok jobb is ha külföldön élnek! :))))Ha már annyira kevés ott kint a csp, meg hetente fizetik, nem tudom mit szólnál hozzá, ha a havi fizetésed 47 e lenne és hetente fizetnék! A kérdezőnek is meg nekem is azzal van baja, hogy aránytalanul drága. Ja de tudom, nem kellett volna gyereket vállalnunk. Jó hogy meg nem kérdőjelezed már milyen anyák vagyunk mi!
2012. júl. 11. 16:26
Kapcsolódó kérdések: