Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bölcsis kérdés, ti visszamenné...

Bölcsis kérdés, ti visszamennétek így dolgozni?

Figyelt kérdés
Elég nehéz a kérdésem, és biztos, hogy fogok szélsőséges válaszokat kapni, de minden véleményre kíváncsi vagyok, főleg azokéra akik voltak hasonló helyzetben. Kisfiam 8 hónapos. Eddig nagyon jól elvoltunk anyagilag itthon. Nem éltünk nagy lábon, de nem kellett a pénzen idegeskedni. Sajnos most olyan kiadásunk lett ami eléggé megnehezíti a helyzetünket, ezt nem is részletezném:( Így viszont nagyon kevés a GYED amit kapok. Hónap végén nagyon kell számolni a pénzt, alig várom, hogy megkapjuk a fizetést, de lehet előröl kezdeni a számolást. Én ebbe kezdek becsavarodni, és ideges, türelmetlen vagyok a babámmal is. Férjem még többet dolgozik, hogy kijöjjünk a fizuból, és ez így senkinek se jó. Lehetőségem lenne visszamenni dolgozni szeptembertől, és így annyival többet kapnék, hogy minden gond nélkül meg tudnánk élni. Kisfiamat olyan fizetős helyre vinném ahol rajta kívül max 2-3 gyerek van. A nő aki vigyázna rá nagyon aranyos, kedves, több éves tapasztalattal. A másik oldal viszont, hogy mást se hallok csak azt, hogy megszólnak amiért még csak 10 hónapos a fiam és visszamegyek dolgozni. Mintha rossz anya lennék, ezért már nagyon sokat sírtam. Ti mit tennétek? Tudom, hogy sokan élnek ilyen helyzetben, de ha megvan a lehetőségetek, hogy jobb legyen, és hónap végén ne azon idegeskedjek, hogy miből veszek kenyeret, mit tennétek? A munkahely amúgy nagyon rugalmas, tehát ha bármi gond van én azonnal mehetek a fiamhoz. Volt más is aki ilyen hamar visszament dolgozni? Bocsi, hogy hosszú voltam, de valahol ki kell ezt beszélnem magamból.
2012. júl. 9. 11:41
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a válaszokat, nagyon sokat könnyítettetek a lelkemen.
2012. júl. 9. 13:24
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
En visszamennek dolgozni. Sokszor nem az ido mennyisege hanem a minosege szamit amit eltoltesz a gyerekeddel. lehetswz 24 orabol 24-et vele ha a penzen idegeskedtek, nehezen tudtok megelni es gond csak gondot vonz maga utan. En ilyen esetbe azt tanacsolom, hogy inkabb legyel par oraval kevesebbet vele de legalabb nem kell idegeskedned a megelhetesen, sokkal felszabadultabb es boldogabb vagy amit a babad is erezekel. Igy annak a kevesebb idonek amit vele toltesz sokkal nagyobb erteket adsz mint a folyamatos 24 oranak ami tele van aggodalommal meg idegeskedessel, hogy hogyan tovabb... :( Sajnos tudom, mert en is 1 evesen adtam bolcsibe a fiam hasonlo gondok miatt. Az igazan nem erdekelt, hogy mit mondanak a tobbiek mert ugy vagyok vele, hogy mindenki elje a sajat eletet, jaraja a sajat utajat. A te eleteden es a gyereked jovojen csak te tudsz valtoztani. Irtad, hgoy rugalmasak a melohelyen, nem lesz sok gyerek, aranyos, kedves a no aki vigyaz ra... En biztosan mennek dolgozni a helyedben es nem varnek arra, hogy a helyzet rosszabb legyen.
2012. júl. 9. 13:49
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi is így voltunk mikor a lányom ennyi idős volt, meg utána voltak jobb illetve rosszabb szériák.

A válaszokat olvasva lehet nem leszek népszerű a válaszommal, de nekem meg sem fordult a fejemben, hogy vissza menjek dolgozni. Pedig tök jól éltünk, nem voltak mindennapos gondjaink, aztán a törlesztőnk csak feljebb ment, a férjem munkahelye meg egyre nagyobb szarban, mindent elvettek, minden a végén a céges kocsit is nekünk kellett tankolni, szóval hirtelen a kiadásaink kb 60-70 ezerrel megnőttek, ami azért már érvágás volt, és jött a fillérezés, a számolgatás. Hónapról hónapra éltünk, sok mindenről le kellett mondani, ami előtte megvolt, élelmiszerből is mindenből a legolcsóbb, volt hogy 50 000 ft-ból éltünk egy hónapban egy pici babával. De tudtam, hogy ez csak átmeneti és egyszerűen nem volt szívem a 9 hónapos lányomat bölcsibe adni, ráadásul csak magánba tudtam volna és sokkal jobban nem jártunk volna, max 30-40 e f-tal lett volna több a kasszában, így maradtam itthon és számolgattam!

Nagyon nehéz időszak volt, de utólag visszagondolva egy picit sem bánom, hogy így döntöttünk. Láttam az első lépéseit, én szoktattam a szobatisztaságra és minden percet élveztem vele, az anyagi problémákat meg próbáltam elhessegetni napközben a fejemből.

2012. júl. 9. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!