Hogyan szoktathatnám cumira ha nem fogadja el? 7 hetes picur anyuja
Nekem 3 gyermekem van, elsőre egyik sem fogadta el. Én sem akartam őket hagyni cicin elaludni, ezért nem adtam fel és minden szoptatás után, amikor már csak ciciztek volna, beadtam a cumit. Talán másfél-két hétbe telt, mire sikerrel jártam. Később már nem volt ezzel gond, mert az elalvást a cumival azonosították, ráadásul csak elalváskor volt rá szükség, napközben nem.
Az ujjszopást nekem a gyerekdoki nem javasolta, mert míg a cumit később simán el lehet venni, az ujjszopásról leszoktatni sokkal nehezebb, ráadásul (a doki elmondása szerint) az ujj is deformálódhat.
Remélem tudtam segíteni!
Sehogy, a lányomból kiindulva. Az elején próbálkoztunk nála is, de kiköpte, öklendezett tőle. Nem erőltettük, és olyan jó. Nincs cumija, nem is igényli. A cumisüveget később elfogadta, és pár hónaposan megtanult magától elaludni. Utána egy darabig még megint elaludt cicin, de ismét sikeresen leszokott róla a szoptatás befejezésével.
Ne aggódj, a cumit hanyagoljátok akkor. Inkább a cicidet ápold. Avent bimbóvédő krémje nekem jó volt, illetve én bimbóvédővel szoptattam, igaz, befelé forduló bimbó miatt.
a cumisüvegre megoldás lehet a márka váltás, az aventnak nagy és hosszú a szívókája az nem igen szokták szeretni az újszülöttek, a mamnak picike és lapos, a tommeet is ajánlják, de azt nem ismerem.
a cumi meg... hát ez ilyen, nem lehet erőltetni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!