8 hónapos babám nem fogadja el a tápszert. Most hogyan tovább?
Igazoltan tejérzékeny.
Már szoptatás alatt is nagyon súlyos tünetei voltak :(
6 hónapos koráig csak szopizott, én teljes tejmentes diétán voltam. Illetve még mindig, mert még naponta 3-4X cicizik.
Soha nem egy egész adagot, ezért kellett a tápi, ami speciális, tejmentes. NEM H.A, hanem tényleg tejmentes.
Eddig ette, de most már nem fogadja el.
Ha főzelékkel, tejpéppel keverem akkor megeszi, de önmagában nem.
Nagyon be van határolva, hogy mit ehet pl babapuding meg ilyenek ugye kilőve.
Házi főzi, tejmentes tejpép és gyümölcsök, zöldségek...na és az anyatej, de az már édes kevés.
Hogyan etessem, mert a tápi azért kellene Neki.
Nem ehet napi 5x pépeset, ugye?
Ha felesben csinálom még úgy is sűrű...
Tápit nem tudunk váltani a tejérzékenység miatt.
Mit csináljak?
Szerintem túl sok lehet már neki a napi 3-4x tejcsizés. Az én fiam ennyi idősen már csak reggel és este kapott tápszert. Simán jóllakott délben főzelékkel, tízóraira gyümi, uzsira meg mindig tejpép volt a kaja.
Nálunk is volt olyan időszak, h az Isten se tudta volna beledumálni a tápszert. Először kakaóporral ízesítettem, és nagyon bevált. Biztosan van olyan kakaó is, amiben nincs tejszármazék. Aztán volt később olyan, h már a kakaó se kellett. Akkor kenyeret aprítottam bele, vagy tejpépet csináltam belőle. Ekkor meg se kínáltam egy darabig a tejjel. 1-2hét múlva adtam neki újra simán, és csak úgy nyelte. Valószínűleg besokallhatott tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!