Ez igaz lehet vagy kamu? Ti elhinnétek?
ha még csak a fiam lenne meg, aki most 3,5 éves, azt mondanám, hogy kamu, mert ő 9 hónaposan kezdte ezeket csinálni, és mindent jó ráérősen.
A kislányom viszont, mindent hamar.
3,5 hónapos kora óta fordul hasra, 4,5 hónaposan vissza is fordult.
Most 6,5 hónapos, kb. 2-3 hete négykézlábra áll, a fenekét az égbe tolja, pár "lépést" már halad előre is, azaz mászik. Hátrafelé kúszik már egy ideje.
Négykézlábből kiül, de eldől, még nem stabil, ha ültetjük (néha-néha, de sosem 1-2 percnél tovább), bármibe bele tud kapaszkodni feláll, de ez még baromi instabil, ennek ellenére le nem kötözhetem.
úgyhogy ha a lányomnál egy fokkal ügyesebb, akár igaz is lehet.:)
A lányomról van szó? :))))
Igen, pont így csinálta ezeket!
Ahogy előttem is írták, minden gyerek más ütemben fejlődik! Van akinek csak 8-9 hónaposan ül fel a gyermeke, vagy csak akkor kezd el forogni.
6 hónaposan felült, a lányom, egy hét múlva mászott, rá egy hétre felállt, rá egy hétre lépegetett a bútorok mellett! Mászott, ha valamihez oda ért, abban kapaszkodva felállt, mikor vége volt pl. a bútornak, mászott tovább a kanapéhoz, ott megint felállt....
Nagy baba volt, most is nagyobb az átlagnál!
Viszont, egyedül menni csak első szülinapja utánn kezdett el 2 héttel.
Beszélni 3 évesen kezdett el, szobatiszta most lett 3,5 évesen!
Mindenki mindent más ütemben csinál, nem kell hitetlenkedni, írígykedni, mindenki más!
Barátnőm fia 10 hónapos, úgybsétál csak az egyik kezét kell fogni, és le esett az állam, mikor meglátta a macskánkat, és azt mondta cica.
Azok után hogy a lányom három éves koráig gagyogott, nem rég mondta ki hogy cica, ez nekem hihetetlen volt, de mégis igaz, mert hallottam, láttam hogy tepert a cica után, és mondta hogy Cica!
Fiam mikuláskor lépett az ágy mellett két lépést. Az ágyig mászva ment. Mikuláskor volt 6 hónapos 6 napos pontosan.
Nem értem miért nem hiszik el az anyukák, hogy nem egyformák a gyerekek.
Másik fiam 10 hósan állt fel.
Elvileg lehetséges, de azt azért tudod, hogy az a jó, ha minél később áll fel! Ez nem versenyistálló, semmi jelentősége a későbbiekben, hogy ki hány hónaposan csinál valamit. (a járás, állás is a gerinc miatt jobb egy picit később)
Nem kell semmilyen hősködővel foglalkozni, mert ez kizárólag genetika, az anyukának ebben semmi érdeme nincsen.
Én elhiszem. Vannak korán fejlődő ügyes babák.
Mi babánk is mindent sokkal előbb csinált mint mások.
Akiknek későn csinálta el tudom képzelni hogy nem hiszik el, de én igen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!