Kisbabás szülők, ti vesztek fel ruhát otthon a 31 fokos lakásba, hogy ne pucérkodjatok a gyerek elött?
Ilyen témájú kérdésnél mindig megy a lepontozás, tökmindegy ki mit ír.
3,5 éves a lányom, 2 éves a fiam, elsősorban higiéniai okokból adok rájuk kisbugyit, de pl pancsolás után míg megszáradnak lehetnek pucéran. Rajtam is van bugyi + top vagy melltartó napközben, de nem zavar, ha pl bejönnek míg fürdök vagy ha öltözöm és megnéznek/kérdeznek stb. Nálunk ez teljesen természetesen van kezelve, pláne, hogy ellentétes nemű tesók, tehát mióta feleszméltek a világra, tudják, hogy a fiúknak/lányoknak mijük van. A nagyobb az oviból már hazahozott néhány téves infómorzsát, úgyhogy neki - az ő kis szintjén- már részletesebben is elmagyaráztam ezt-azt. Sőt, mivel egyszer már a WC ajtót is rámtörte mikor betétet cseréltem, már a menstruációról is váltottunk pár mondatot. És megértette és elfogadta.
Szerintem nem az a megoldás, ha burokban tartjuk a gyereket, lásd a felvetett meztelenkedés kérdését. Sajna a mai világban annyi-de annyi ilyesféle inger ér minket elkerülhetetlenül, hogy szerintem jobb, ha inkább azt neveljük beléjük, hogy mi norma a testiséggel kapcsolatban.
Én amúgy sem érzem magam kényelmesen pucéran. Valami mindig van alul-felül rajtam. Apán is van általában boxer, vagy rövidnaci. Nem vagyunk szégyenlősek a gyerek előtt, bejön amikor fürdök, nem zavar (13hós)
Off: Azért egy 50 éves nő, és egy 20 éves férfi (legyen anya-fia) szerintem normális, hogy "takargatják" magukat egymás előtt. Engem zavart volna, ha 10 évesen pl apám egy szál semmiben flangált volna előttem....
Nem kell a gyerekben idő előtt gátlásokat építeni ,majd lesz Ő szemérmes a kamasz kora elejétől...
Nem értem miért természetes ha nem pucérkodunk a gyerek előtt, nincs annál természetesebb ha valaki meztelen :)
Ebben a pokoli hőségben tetőtérben ,egy szál bugyiban vagyok apa alsó gatyában, gyerek pucéron .. nem így megyek boltba ,de otthon ne kelljen már hülye prüdségekhez alkalmazkodnom .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!