Tudom hogy 100 ilyen kérdés van fenn nap nap után, de mit gondoltok erről?! A kis babák mikortól szeretnek minket anyukákat? És hogyan fejezik ki felénk?
nekem a 2 éves unokaöcsém már több mint egy éve ad puszit..kb 8-10 hónaposan még csak ilyen "nyálasat" 1éves korától meg olyan igazit.. ma meg meghúzta a hajam. Odajött bocsánatot kért átölelt és mondta hogy:
szeretlek!
olyan édes volt :))
amiről te beszélsz az ragaszkodás-féle szeretet, a babák ösztönös lények, a szociális szeretetről fogalmuk sincs, az csak majd 2,5 év után, 3 év körül jön meg az empátia érzésének elsajátításával.
valóban, már a pocakban ragaszkodik, és élete végéig teszi :-) de 4-5 hónapos kor után kezdik a babák fölfedezni, h anyjuk nem azonos ővelük, hanem különálló emberi lény, és az elvesztéstől való félelmükben megtanulják kimutatni a "szeretetüket": konkrétan mosolyognak, mert seperc alatt megtanulják, h mosollyal anya arcára is mosolyt varázsolnak, sőt, ilyenkor esedékes egy kis puszi-ölelés-ölbevétel is.
nagy zsiványok ám a babák :-)
később, 8-9 hókörül már disztingváltabb a kifejező készségük. nyújtják anya felé a kezüket, sírnak anya után, ha kimegy a szobából. ha eddig nem is, ekkor tutira érzi majd az anyuka a babája semmihez nem fogható ragaszkodását.
Nem értem miért kell lepontozni a válaszomat?
Ez az én véleményem.Mi volt benne lepontozandó?
4. voltam
Hm, nekem a szeretet, ragaszkodás és szükség fogalmak mind egy fán teremnek.
De persze szét lehet őket így választani. Csak én most együtt használtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!