Te otthon mernéd hagyni 5-10 percre a pár hónapos gyerekedet amíg biztosan alszik hogy átmenj a szomszédba?
Nem, semmi esetben sem!
A nagyobb fiam 6 éves lesz nem sokára, komoly, szófogadó gyerek, de őt is csak mostanában merem itthon hagyni annyi időre, míg leszaladok a közvetlenül az erkélyünk alatt lévő kisboltba. De ha 2-3 ember várakozik sorban, inkább vissza is jövök.
A pici 4 hetes, de eszembe sem jutna, inkább viszem magammal.
14:04: és még hány ilyen van,csak nem kerl nyilvánosságra,mert a járókelőknek hála nem hal meg a baba.
Múlt héten hőségriadó kellős közepén már kocsiból kiszedett babát láttam,bennhagyták,1 év körüli lehetett,járókelő még rendőrök kiérkezése előtt törte be a kocsiablakot,és szedte ki.Az anyuka feljelentéssel fenyegetőzött,a rendőrök csititották,hogy az rá vár,nem a gyereket kimentőre...
Úgy tudom, saját lakásban is büntetendő egy gyereket magára hagyni, de passz, hogy hány éves korig. Szóval nemcsak azt lehet feljelenteni, aki a kocsiban hagyja a gyereket, hanem azt is, aki a lakásban.
Nagymamám mesélte, hogy ő bizony otthon hagyta szegény anyámat baba korában, mert nem volt babakocsijuk, neki meg el kellett menni a boltba. Látván hüledező arcomat, hozzátette: "de nem sírt!" ... alig akartam elhinni... :(
Na az én nagymamám nem merte.7 gyerek volt/van is,állítja hogy sosem hagyta őke egyedül,csak mikor már a legidsebb volt 12-13 éves,rá hagyta a kisebbeket.De hihető is,most is két kisunokára vigyáz,de le nem veszi róluk a szemét.
Van egy kolléganőm,munkamániás,de terhes lett valakitől,későn vette észre,nem vetethette el,örökbe nem adta.De a munkáját se akarta adni,mert nem túl legálisan üzletelget cégen keresztül.Igy innen ment szülni,majd 3 hetes gyereket vagy otthon vagy a kocsiban hagyva jött dolgozni.Amig nem vették be a bölcsödébe fél évesen,addig szegény gyerek valahol mindig hagyva volt.(bejelentettük rendőrségen,gyerekvédelmiseknél,de nem csináltak semmit)
undoritó miket megtesznek sokan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!