Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg igaz az, hogy ha egy...

Tényleg igaz az, hogy ha egy baba sokat szopizza az ujját, akkor szinte "elkophat" az ujjbegye, sőt, idővel érzéketlenné is válhat?

Figyelt kérdés
Elég hülyén hangzik, valahogy nem tudom elképzelni, hogy ilyen megtörténhet, pedig mindenki ezzel riogat, mert kislányom állandóan szopizza a hüvelykujját. Próbáltam a cumit, minden nap odaadom Neki, de azt azonnal kiköpi.
2009. júl. 10. 13:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Hülyeség! Én is 10-12 éves koromig szoptam az ujjam, engem az nyugtatott meg. Bár a fogaim jó ferdék alul (de nem nagyon látszik), de ez is olyan dolog, hogy lehet akkor is ilyen lenne, ha nem cumiztam volna, ki tudja. Az ujjam meg egyáltalán nem érzékeny, és semmi deformitás nincs rajta. Anyukámnak azt mondta anno a doki, ha megnyugtatja a gyereket, had szopja.
2009. júl. 10. 14:34
 12/15 anonim ***** válasza:
14:34-es vagyok, azt akartam írni, hogy nem vált érzéketlenné az ujjam:P
2009. júl. 10. 14:35
 13/15 anonim ***** válasza:
Azt nem hiszem, hogy érzéketlen lesz, de a sógorom mesélte, hogy ő nagyon sokat szopta pici korában az ujját, és azon az ujján teljesen elvékonyodott a köröm. És ahogy előttem is írták már a fogaknak sem tesz valami jót.
2009. júl. 10. 14:59
 14/15 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok- nekem a körmömnek se lett baja tőle :D Bár én csak elalvásnál csináltam, az kb napi 30 perc... (Álmomban már kivettem a számból anyáék mondták)
2009. júl. 10. 15:34
 15/15 anonim ***** válasza:
én 6 éves koromig szoptam, a hüvelykujjamon egy kis vágásszerű nyom van és a fogaim sajnos nagyon előreállnak
2009. júl. 10. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!