Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha másfél éves gyerkőc még...

Ha másfél éves gyerkőc még nem igazán beszél, akkor kell valamit tenni, szakemberhez fordulni? Lehet valamivel "megsürgetni" a dolgot? Vagy ne parázzak ezen?

Figyelt kérdés
Kislányom még csak egy-két értelmes szót mond, megért mindent, de nem beszél. Hangokat utánoz (állathangokat), de nem értem miért nem próbálkozik a szavakkal, szótagokkal? :(
2012. júl. 5. 13:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem is írták, ha a kommunikáció működik, akkor tökéletesen fejlődik. Majd ha 4 évesen is csak ennyit tud, na akkor gond van. Sürgetni nem lehet, majd ha elkezd beszélni, akkor látod, hogy mennyi minden megmarad nekik abból, amit te ezelőtt adtál: énekek, mondókák, nehezebb szavak.

Kisfiam ennyi idősen használt 10-15 szót és egy rakat hangot. 27 hónaposan, egyik pillanatról a másikra (leírtam már itt egyszer, hogy kórházban voltunk és ott kezdett el beszélni) elkezdett beszélni. Ez január legvégén-február elején volt. Mostanra már összetett mondatokat mond, összefüggéseket ismer fel és mond el, olyan szavakat használ, hogy csak lesek. Énekel, mondókázik.

A barátnőmmel beszéltük, hogy pont ugyanott tart a fiam 5 hónap alatt, mint az ő lánya, aki 3 hónappal idősebb a fiamnál, és másfél évesen már mondatokat mondott.

2012. júl. 5. 14:21
 12/17 anonim ***** válasza:

Kisfiam a 2. szülinapja előtt 2 héttel kezdett el szavakat mondogatni. Azelőtt csak az apa, mama, dédi szavakat mondta. Aztán mikor beindult, napról napra látványosan egyre több szót mondott, mindent elkezdett utánozni, amit mi mondtunk. Most 27 hónapos, és már ott tartunk,hogy 2-3 szavas mondatokat kezd mondogatni!

Szóval abszolút ne aggódj ezen, ha megért mindent amit mondanak neki, akkor nincs baj, majd beindul nála is. :)

2012. júl. 5. 14:52
 13/17 anonim ***** válasza:

Ha 3éves koráig nem beszél- akkor kell aggódni!!

:))

ha mindent ért, akkor nyugi- nem kell siettetni!

2012. júl. 5. 22:11
 14/17 anonim ***** válasza:

Én ugyanígy voltam, mint Te!

A lányom mindent megértett, állathangokat utánzott, de beszélni nem akart.

21,5 hónaposan megtört a jég. Minden nap előrukkolt 2-3 új szóval. De tényleg, ez így egyik napról a másikra történt.

Ma már 27 hónapos, és mondatokban beszél, egész nap be nem áll a szája...

NE PARÁZZ!!! :-)

2012. júl. 6. 00:44
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Megnyugtató, hogy mások is (elég sokan) vannak hasonló cipőben, mint én.
2012. júl. 6. 11:25
 16/17 anonim ***** válasza:
Nagyon régi kérdés, de hátha megnézned! Mikor indult be a beszéd végül? Köszi ha válaszolsz!
2021. febr. 9. 06:59
 17/17 anonim ***** válasza:

Sziaaa #16os, hatha te itt vagy meg, a kerdezo valoszinuleg mar nincs :/

Amikor kiirtad a te gyerkocod is hasonlo koru volt es nem igazan beszelt? Nalatok vegul mikor indult be? Koszi, ha irsz

márc. 24. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!