Baba, apa másfél nap alatt?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
8 hónapos kislányom van, tegnap nagyon szépen, tisztán elkezdte mondogatni, hogy baba. Ma pedig kora este kint voltunk a strandon, mire egyszer csak az apjára nézett, és azt mondta: appa. Biztos, hogy rá mondta, és tudatosan, mert azóta is hajtogatja, mikor az apjával van.
Ha egyszer beindul a beszélőkéjük, ilyen gyorsan fog haladni? :) Kicsit meglepődtem. Azt hittem, tovább tart, míg egy-egy szót "elles, eltanul".
2012. júl. 1. 21:35
1/3 anonim válasza:
A barátnőm kisfia a hintával kezdte szintén 7-8 hónap körül. Ilyen felakaszthatós hintájuk van. Utána csak úgy jöttek az újjonnan tanult dolgok. mammma, appa,brüm-ez az autó, leejt valamit széttárja a kezét és azt mondja, hogy: NNNNaaaa.
nagyon okosak:)
2/3 anonim válasza:
Igen, ez bizony így megy!:)) Hamar kezdi a kislányod, nagyon ügyes! A kisfiam első szava 13 hónaposan az volt, hogy "anya", persze, elolvadtam!:)) Utána nagyon gyorsan tanult, hetente 3-4, majd 8-10 új szót mondott. Most 17 hónapos, gyakran összerak rövid mondatokat is, pl.: Anya álmos, Kutya ugat, Anyával csicsizni (amikor álmos). Kérsz még. (amikor kér még valamilyen ételből) Mi ez? . Nagy könnyebség, hogy jelzi, ha éhes, szomjas, aludni szeretne, vagy fáj valamije, sokkal könnyebb már így az élet!:))) Egyébként koraszülött volt, szóval nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan halad majd a beszédfejlődése, mert 28 hétre született, volt mit behoznia.:(((
3/3 anonim válasza:
A miénk 14 hónapos és egyelőre még nem esik túlzásokba, pedig apa már nagyon várja a szavait. ^^ A baba, és hasonlók neki is mennek régóta és azt hiszem már az innit is tudatosan használja, rengeteg mindent megért, odahoz dolgokat, de még túl sok mindent nem mondd tudatosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!