Született valakinek a gyermeke hypospadiazissal. És ha igen kellett e műteni mikor és mennyire viselte meg?
első válaszoló ismét: olvastam a többi választ, semmilyen lelki problémát nem okozott eddig, egy egészséges és nyílt neveléssel, hozzáállással ez nem gond. Nem műttetjük, mert van kockázata, rengeteg fertőzést szedhet majd össze,kinyílhat később, stb.
Én is tartottam tőle, hogy más lesz ettől, elmondtam kb 4 évesen, hogy kicsit más, mint az átlagos, de nem mindenkinek egyforma, stb. Azóta soha nem kérdezett semmit, egészséges lelkű kiskölök:)))
Sziasztok!"Belekérdezek" a kérdésbe,ha nem baj...
Emelt családi pótlékot kaptok a gyermekek után?
Szia!Biztosan jár,mi is nemrég tudtuk meg!!!!A kisfiunk most 14 hónapos (korábban én is válaszoltam a kérdésedre,akkor 6 hónapos volt a kicsi), ezidáig mi sem tudtunk róla.A héten igényeltük,jövő hónapban már az emelt összeget kapjuk.A helyi MÁK-nál kell igénylőlapot kérni,majd az orvossal,akihez a kontrollra jártok,kitöltetni azt.
Nagyon mérges voltam,hogy nekünk sem szólt senki és azt hiszem a mai helyzetben számít az a 11000 Ft is.
Egyébként a kisfiunkat hamarosan műtik,remélem minden rendben lesz.Üdv
Szia!Sajnos nem tudom pontosan,hogy mi alapján bírálják,hogy megkapja-e a szülő az emelt összeget.Azért írtam ezt,mert konkrétan nem említette a doki,hogy csak bizonyos fokú elváltozás után kaphatjuk.Annál is inkább,mert a mi kisfiunknak is az enyhébb változata van,mégis megkaptuk a papírt,ami kell az igényléshez.
Az emelt csp addig jár,amíg az orvos meghatározza.
Azt tanácsolom,járj utána mindenképpen,mert lehetséges,hogy ott,ahol ti éltek,másképp működik.Szívesen venném,ha leírnád,hogy mi történt végül!Üdv
Szia! Érdeklődnék hogy sikerült az emelt családit megkapnotok? Én a védőnőnél érdeklődtem de Ő nem tudott róla hogy járna pedig a körzetében több gyerek küzd hasonló problémával.Mi az urologiára járunk szerinted ott érdeklődjek utánna vagy a körzeti gyermekorvosnál?
Előre is köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!