Mennyi a közgyógy havi kerete koraszülött babák esetében?
Sziasztok! A kislányom 1,5 kg alatt született koraszülött. Mivel emelt családi pótlékot kapok rá, felhívták a figyelmemet a MÁK-nál, hogy érdemes megigényelnem a közgyógy igazolványt.
Annyit hallottam,hogy a tápszert is finanszírohatnánk ebből, de alanyi jogon 6 ezer Ft/ hós összeg jár a kislányra.
Ez a 6 ezer Ft havonta mire költhető el? Csak mert a kislányom szerencsére anyatejes, de ha pl. popsikenőcsre, fürdetőre és hasonló higiéniás termékekre is elkölthetem a gyógyszertárban, akkor nekem is érdemes lenne megigényelnem.
Hol kell leadnom az igénylést?
Előre is köszönöm a segítséget!
Szerintem minden olyanra költhető amit az orvos felír a babának.
Igénylést a gyerek orvossal kell megbeszélni.
Érdemes lenne megigényelned, igen.
Helyi polgármesteri hivatalba kell bemenni, adnak egy üres nyomtatványt, azt haza viszed, otthon kitöltöd értelemszerűen. És le van írva benne, hogy a gyermekorvostól milyen igazolás kell. Miután megvan a gyerekorvosi igazolás is, vissza kell vinni a polgármesteri hivatalba s 30 nap alatt elbírálják.
Sok minden felíratható rá, pl:
- Vigantol csepp (minden babának kell napi 1 csepp)
- lázcsillapító kúpok (orvos tudja, konkrétan melyik)
- popsikrém
- fürdetőkrém
- B6 vitamin
- Menjugate vakcina (védőoltáshoz)
- orrcseppek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!