Szerintetek tényleg van olyan hogy egy koraszülött babát 1 hét után hazaengednek?
persze! ha minden rendben van, 36. héten született és 2000g felett van akkor hazaengedik! :)
természetesen miután jól eszik és kakil :)
Miért ne engednék haza? Ha 2 kg felett van és eszik, kakil rendesen, akkor miért kellene bent tartani?
Jobb a babának is, ha az anyukájával lehet, mintha a kórházban kell maradnia, miközben anyukát már rég kidobták a szülészetről.... magyar egészségügy... na mindegy, ez off...
4-esnek mondom, hogy anyuka is maradhat a gyerekkel, micsoda ötlet! Ha szoptat, akkor teljesen ingyenesen kap ágyat, ha nem tud szoptatni, akkor fizetni kell érte valamennyit. Vagy bejár a gyerekhez minden nap, de azt hiszem, akkor lehet kérni a tb-től kompenzációt. Legalábbis 2 éve még így volt, amikor én szültem. Akkor volt olyan szobatársam, aki azért volt bent. Vagy 1 hónapja már, mert ikrei voltak, és az egyik elnőtte a másikat, szóval jóval előbb megindították neki a szülést.
Mondjuk nagyon b.armok, mert 1,5 kg-s koraszülöttje volt, és 3 óránként mehetett csak be szoptatni, ezen teljesen ki voltam akadva. Alig volt teje, ott fejt napi 10-szer, hogy beinduljon neki. Holott ekkora koraszülött babának napi 20 órát mellen kéne lennie, attól be is indulna a tej.
Hát igen, magyar egészségügy. Bár ez nem pénzkérdés, csak józan ész.
15.15-nek.
Akkor úgy tűnik, ezt kórháza válogatja, mert ahol én szültem ott az anyukát simán kirakták és egy hónapig járt be a babához, mire őt is kiengedték, mert nem hízott rendesen, mert nem lehetett egyfolytában cicin...
Azért örülök, hogy van ahol nem így működik. :)
Azért furcsállottam mert az én kislányom 3007grammal született normál időre.És akkor azt mondták 2800gramm alatt nem engedik ki.Egyfolytában azon agyaltam hogy hízzon a kislányom mivel nem indult be a tejem(sajna utána se:( )4.nap 2850grammal hoztuk haza.
A csaj nem szoptat,hogy nem tud vagy nem akar azt nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!