Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek tényleg van olyan...

Szerintetek tényleg van olyan hogy egy koraszülött babát 1 hét után hazaengednek?

Figyelt kérdés
Kb.35-36 hétre született és 2100g körül volt.
2012. ápr. 4. 14:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Itt nálunk Tatabányán simán hazaengednek egy hét után, ha nincs a babának baja és hízik.
2012. ápr. 4. 22:08
 12/17 anonim ***** válasza:
A Barossban született a fiam 35+6 , 2830g. Makk egészséges volt és 5 nap után át küldtek minket egy koraszülött útógondozó kórházba. Ott újra kezdték a kivizsgálásokat így ott is 5 napot töltöttünk feleslegesen. Mint kiderűlt, mind ezt azért, hogy több pénzt kapjanak a kórházak.
2012. ápr. 5. 10:57
 13/17 anonim ***** válasza:
Hmmm, nem tudom, mindenhol más a gyakorlat ezekszerint, nálunk az, hogy ha egy koraszülött baba eléri a 2000 grammot, akkor hazamehet, tekintve, hogy nem a kórház a legideálisabb hely. Azaz ha eleve efölött születik, és nincsen vele semmi gond, hazamehet. :)
2012. ápr. 5. 11:50
 14/17 anonim ***** válasza:
Azért mondták Neked, mert ha több mint 20%-ot esik a súly akkor nem engednek haza, akárhány kilóval született a baba.
2012. ápr. 5. 17:44
 15/17 anonim ***** válasza:
9-esnek: Nem vitaképpen mondom, de törvény van rá, hogy kiskorú gyermeknek joga van hozzá, hogy a kórházi ápolás alatt folyamatosan mellette legyen egy felnőtt hozzátartozója. Nálunk ki van függesztve a kórház falára. Szóval ha a gyereket bent fogják, az anyukát meg kidobják, akkor betegjogi képviselőhöz kell fordulni. Az a minimum, hogy a gyerek mellé adnak egy széket, ahova leülhet, éjjelre meg egy kempingágyat, ahol alhat az édesanyja. Én úgy voltam bent, amikor a lányomat műtötték sérvvel.
2012. ápr. 5. 19:44
 16/17 anonim ***** válasza:
10:57 vagyok. Az én fiamnak csak 10% esett a súlya, még sem engedtek haza.
2012. ápr. 6. 10:54
 17/17 anonim ***** válasza:
Szia! Mi nem voltunk koraszülöttek, időre, de nagyon kis súllyal született a lányom. 2020gr volt. :) Vissza is esett 1900gr-ra. 10napot töltöttünk kórházban. A kedves gyerekorvos születésekor közölte, hogy 2300gr alatt nem hajlandó hazaengedni. Rendkívül jól szopott a kiscsaj, rengeteg tejem volt, így nagyon szépen-gyorsan elkezdett hízni. Végül 2230gr volt mikor hazajöhettünk. Köszönhetően a szülészet orvosainak, és a csecsemős nővéreknek, akik a nyakára jártak a gyerekorvosnak! :) Ja, és tőlem a 4.naptól kezdve (kapocsszedés után) MINDEN vizitkor megkérdezte az osztályvezető orvos, hogy mikor megyek MÁR haza?!?!?!?! Mintha rajtam múlott volna. :O
2012. máj. 24. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!