Bébikomp: hasznos vagy káros? Tapasztalatok?
Figyelt kérdés
Ha már egyedül feláll a kiságyban és kapaszkodva, lépeget a kezünket fogva, érdemes venni neki? Vagy esetleg kicsit később? Tudom, sokan azt mondják a gerinc miatt nem jó (bár aki használta azt mondta, hogy úgy kell bekötni, hogy meg legyen rogyva a lába, és csak akkor áll fel benne, hogyha akar, amúgy ül), viszont azt is mondták többen, hogy miután beletették bébikompba, sokkal hamarabb megtanultak menni a babák. Ez nem zavarná meg esetleg, hogyha beletennénk, utána meg ki lenne véve belőle; nem zavarná meg a fejlődési ütemét, hogy nem a saját egyensúlyával tanul meg menni, hanem támasztja valami? Na ezt jól megfogalmaztam, talán értitek! Most akkor hasznos vagy nem?2009. júl. 8. 14:29
11/14 anonim válasza:
Nekem annak idején volt,és semmi bajom nincs tőle.Manapság mindentől elriasztják az anyukákat,érdekes régen miért lehetett sokmindent?Most miért változott ennyire?Mi okozta ezt?Természetesen én sem tartom jónak,de valahol meg mégiscsak jó lenne.Igen,ezek után már én is bizonytalan vagyok...Pl cumit nem adok a gyerek szájába,mert az is olyan dolog,hogy ha nagyobb lesz akkor csak "néz" ha beszélnek hozzá...De szerencsére nem is igényli,pedig próbálkoztam,hátha.Örülök is neki,hogy nem kell.7hós anyuka
12/14 anonim válasza:
Járássegítőt akkor érdemes, amikor már kézenfogva lépeget, de még egyedül nem. Szerintem jobb, mintha az én kezembe kapaszkodva lépeget, mert akkor valamennyire én irányítom az egyensúlyát, a járássegítőnél pedig önmagának kell rájönnie.
13/14 anonim válasza:
Én a gyógytornászunk tanácsára biztosan nem veszek. Mivel kórházban is dolgozik elmondta, hogy nagyon sok felsérült gyereket visznek be, akik a komppal borultak.
14/14 anonim válasza:
Használhatunk-e babykompot?
*
Nem. Az egyik legkárosabb találmány. Káros a gerinc fejlődésére, és a járásfejlődést is hátrányosan befolyásolja. Biztos jól elvan benne a gyerek, kényelmes az anyukának, de hosszú távon nem éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!