Irrigátor. Hasznos vagy káros? Tapasztalatok? Vélemények?
Az irrigátor olyan, mint egy gyógyszer: hasznos, ha bajod van és fölösleges/káros, ha úgy használod, hogy nincs is rá szükséged. Ez ennyire egyszerű. :)
Ha nincs panaszod, akkor nem kell használni semmilyen időközönként, mivel rendben van a hüvelyflórád. (Ugye fájdalomcsillapítót sem veszünk be, ha nem fáj semmink.) Ha viszont felborul, akkor nagyon jó szolgálatot tesz a tejsavas irrigálás => visszaáll a hüvely savas PH-ja => ezért újra el tudnak szaporodni a lactobacillusok => ezek a kis lactobacillusok nem engedik elszaporodni a kórokozókat/gombákat.
Én már nagyon sokszor tettem rendbe magam tejsavas irrigálással, 1-2 nap alatt mindig rendbejöttem. De ha nincs semmi tünetem (égő, száraz érzés, viszketés, fura folyás), akkor "csak úgy" soha nem veszem elő az irrigátort.
2. hónapja naponta kell iriigálnom tejsavval, hüvelygyulladás és fertőzés miatt. Nagyon sokat használ, sokkal jobb már (természetesen gyógyszer meg kúp mellett).
A dokim szerint a tejsavas irrigálás pl. uszoda előtt és után is hasznos, mert megelőzi, hogy gombás fertőzést szedjen össze, aki érzékenyebb erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!