6hetes a babám, és katasztrófa a fürdés, vajon mi lehet a baj?
Az első perctől kezdve végig üvölti,azt gondoltam mostanra jobb lesz,de sajnos nem..már amikor elkezdem vetköztetni,elkezdi a sírást,bekenem,kipelenkázom..stb,beteszem a vizbe ott még jobban rázendít..és ez addig tart még a cici a szájába nem kerül!!
Fürdés 8-9 között van,utána eszik,alszik!
Most készülök venni szivacsot a kádba hátha nem érzi biztonságba magát.
Szerintetek mi nem tetszik neki??
Fogja szeretni a fürdést? Mikor kezd avulni a helyzet?
Sajnos vannak olyan babák, akik egyszerűen nem szeretnek fürödni:-(
Az első babám volt ilyen. az első 3 hónapot végig üvöltötte a fürdést. Utána már nem ordított, de nem szertett soha fürdeni. Ma már 3 éves, a mai napig nem szeret fürdeni sehol. Utálja a vizet.
A második babám most 9 hónapos, az első pillanattól imádja a vizet a fürdést, hatalmas pancsolást csinál minden fürdésnél. Pici medencéből nem lehet kivenni, mert akkor ordít, visszamászik:-)
Szóval idővel már nem lesz ordítás, de valószínűleg nem lesz Ő sem vízszerető gyerek...
Ezt én is írthattam volna pár hónappal ezelőtt :-)
Dettó uez, ordítás az elejétől a ciciig. Próbálgattuk a víz hőmérsékletét, apa fogta az erős kezeivel gyengéden. Pár nap után beletörődtünk, hogy ez van. Kb a 3 hónapos koráig volt így, majd egyszer csak abbahagyta. Mi mindent ugyanúgy csináltunk pedig. Lehet felnőtt a dologhoz :-)
Nevetni még nem nevet a vízbe, pedig mindig nevet, mosolyog, mint egy vadalma amúgy. De 2szer már mosolygott :-D
Próbáltuk a szivacsot, de nem volt értelme, most itt van az útba.
Szóval kitartás. Ti csak legyetek vele végig nyugodtak, s majd rájön, hogy jót akartok neki :-)
Nálunk is sírt egy pár hétig,de aztán lassan rájött hogy ez valójában jó dolog!
meg őszintén szólva nem tudom nálatok hogy ment a kórházban a fürdetés,de nem csodálom hogy eleinte így félnek és utálják a babák a fürdést!szerintem "kisebb" traumaként éri őket!nem túl barátságos ez a folyamat!én is üvöltenék ha úgy a csap alá raknának.... :S
nálunk mióta apa fürdeti azóta szerette meg :)!
szerintem lassan majd megszereti,de a lényeg hogy tényleg legyetek nyugodtak és magabiztosak!kitartás :)
Nálunk pusztán az volt a gond,hogy éhes volt!:)
Mindenki jött a papírformával,hogy fürdetés után kell etetni. Na hát nálunk ez nem jött be!
Megetettem fürdetés előtt, és csönd volt!:)
Viszont elég sokáig nem élvezte. Csak úgy el volt! Nem sírt, nem is örült!
Most 6 hónapos és kb. egy hónapja rúgja a vizet!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!