Hogyan szoktattatok le 1ev koruli babatokat a szopizasrol? Mar akinek nem magat valasztottal el a babaja! Milyen fokozatossagal?
Bocs,de olvasom a válaszokat és meg vagyok ijedve,mert azt olvastam,hogy toxikus anyagok vannak ilyenkor már a tejben?
Megkérdezhetem,hogy a válszoló ezt hol olvasta,mert én is szívesen utánaolvasnék?Köszi.
Szia!
Én fokozatosan csináltam, mert alig volt tejcsim, csak imádott a cicin lógni. Vagyis kb 11 hónaposan már csak 3-4 szopi volt, reggel délelőtt alvás előtt és délután alvás előtt, és este. Majd amikor 1 éves lett átszoktattam lassan a napi 1 alvásra és akkor már csak 3 szopi volt. Majd lassan 1 hónap alatt folyamatosan rövidítettem a szopi időtartamát napi 1-2 perccel. Így a nappali is elmaradt, ment helyette cumisüvegből víz vagy tea és egy kis anyaéneklés. Majd ő maga lassan elhagyta a reggelit, egyszerre csak nem kérte és mikor nem is feszült a mellem akkor meg se kínáltam vele. Így már csak este szopott és ezt is lassan elhagyta, apránként rövidítettem a szopi időtartamát, kevés tejem volt és muszáj volt inni adnom neki lefekvés előtt, szopi után. Tehát olyan 15 hónaposan már ő maga nem kérte a cicit, csak a vizet. A cici kapott puszikat és simiket, de nem rázta a fejét, hogy nem kér belőle. :)
Tehát ne egyik napról a másikra, mert neki ez lelki törés lesz, az enyém valósággal magára húzta a melleimet, annyira szeretett cicizni! Sőt vetkőztetett, ha kérte. De mégis végül egy kis csellel maga hagyta el és így semmi gond nem lett, a tejem is elapadt szépen magától.
Viszont hiányzik, mert imádtam, de már nem volt mit szívjon szinte. Viszont mellem az semmi sem maradt. :( Dehát ez a velejárója, a kicsikém egészséges és szép, ez a lényeg. 6 hónapig csak szopizott. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!