Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan szoktattatok le 1ev...

Hogyan szoktattatok le 1ev koruli babatokat a szopizasrol? Mar akinek nem magat valasztottal el a babaja! Milyen fokozatossagal?

Figyelt kérdés
2009. júl. 8. 12:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Bocs,de olvasom a válaszokat és meg vagyok ijedve,mert azt olvastam,hogy toxikus anyagok vannak ilyenkor már a tejben?

Megkérdezhetem,hogy a válszoló ezt hol olvasta,mert én is szívesen utánaolvasnék?Köszi.

2009. júl. 8. 12:52
 12/16 A kérdező kommentje:
Mar neharagudj de te nem vagy komplett.Szerinted az a babanak jo hogy ha en 47kg vagyok,hulla faradt,turelmetlen es ne soroljam.Konnyu elitelni masokat,eddig is eleget szenvedtem hogy tudjam szoptatni a fiam,erre ilyent irsz.Nincs jogod elitelni senkit,TE TOKELETES ANYA!
2009. júl. 8. 12:54
 13/16 anonim ***** válasza:
2009. júl. 8. 12:55
 14/16 anonim ***** válasza:
12.41 es vagyok.A 12.51 esnek írnám,hogy az anyatej már ilyenkor nem erösíti az immunrendszert,mert már addígra nagyon gyenge a tej minösége.E`s nagyon sok anyuka megmondja,mikor öszíntén belegondol,hogy ö nem akarta a szoptatást abbahagyni.Ismerek olyan anyukát akinek az orvosa mondta,hogy a 3 éves gyereknél ideje lenne a szoptatást abbahagyni.
2009. júl. 8. 13:02
 15/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Én fokozatosan csináltam, mert alig volt tejcsim, csak imádott a cicin lógni. Vagyis kb 11 hónaposan már csak 3-4 szopi volt, reggel délelőtt alvás előtt és délután alvás előtt, és este. Majd amikor 1 éves lett átszoktattam lassan a napi 1 alvásra és akkor már csak 3 szopi volt. Majd lassan 1 hónap alatt folyamatosan rövidítettem a szopi időtartamát napi 1-2 perccel. Így a nappali is elmaradt, ment helyette cumisüvegből víz vagy tea és egy kis anyaéneklés. Majd ő maga lassan elhagyta a reggelit, egyszerre csak nem kérte és mikor nem is feszült a mellem akkor meg se kínáltam vele. Így már csak este szopott és ezt is lassan elhagyta, apránként rövidítettem a szopi időtartamát, kevés tejem volt és muszáj volt inni adnom neki lefekvés előtt, szopi után. Tehát olyan 15 hónaposan már ő maga nem kérte a cicit, csak a vizet. A cici kapott puszikat és simiket, de nem rázta a fejét, hogy nem kér belőle. :)

Tehát ne egyik napról a másikra, mert neki ez lelki törés lesz, az enyém valósággal magára húzta a melleimet, annyira szeretett cicizni! Sőt vetkőztetett, ha kérte. De mégis végül egy kis csellel maga hagyta el és így semmi gond nem lett, a tejem is elapadt szépen magától.

Viszont hiányzik, mert imádtam, de már nem volt mit szívjon szinte. Viszont mellem az semmi sem maradt. :( Dehát ez a velejárója, a kicsikém egészséges és szép, ez a lényeg. 6 hónapig csak szopizott. :)

2009. júl. 8. 13:35
 16/16 anonim ***** válasza:
Kérdezz szoptatási tanácsadót. Vannak honlapok, ahol megtalálod a listát és telefonon ingyen segítenek. Ők megértik ha abba szeretnéd hagyni, mert azt vallják, hogy a legfontosabba harmónia önmagaddal és a babáddal. wwww.lll.hu vagy www.szoptatasert.hu Egyébként mindegyik egyben gyakorló anyuka is.
2009. júl. 8. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!