Nem idegesít, ha a már régen vágyott nevet végre a kislányodnak/kisfiadnak adhatod, de eddigre már tucatnév lett?
Figyelt kérdés
2012. jún. 27. 22:41
11/20 anonim válasza:
Mi is így voltunk, kb 10 éve Lilit szerettem volna, aztán az egyik barátnőm közölte amikor terhes volt, hogy Lili lesz, majd aztán hallottam itt is, ott is, Lili így, Lili úgy. Nem idegesített, inkább elvesztette a varázsát. Ráadásul fiam lett :)
12/20 anonim válasza:
Én így jártam. Gyerekkorom óta tudtam, ha lesz egy lányom az Rebeka lesz. Mostanra ez is eléggé gyakori név, de nem bántam meg. Legalább nem fogja senki csúfolni.
13/20 anonim válasza:
Gyerekkorom óta az Anna a kedvenc lánynevem. Már akkor is gyakori volt, mostanra az egyik leginkább elterjedt, de nem zavar. Nekem nem szempont, hogy az egész városban senkit ne hívjanak így. Ráadásul a játszón is csak egy Anna van rajta kívül, úgyhogy a környékünkön, úgy tűnik, nem is annyira gyakori.
14/20 anonim válasza:
De ismerős kb 5 éve eldöntöttem,hogy az első fiam Zalán lesz,első lányom Jázmin,tavaly született első kisfiam és Zalán is lett ,mert annyira szeretem ezt a nevet de a Jázminról lemondtam,akkor megkedveltem a Zoé,Míra,Léna neveket,mostanában természetesen azokból is egyre több van,most elhatároztam senkinek sem mondom el milyen neveket írtam le magamnak a következő gyerekeim számára hátha nem lesznek belőlük tucatnevek.
15/20 anonim válasza:
Nem néztem, hogy mennyire elterjedt, de igazából nem is érdekelt volna. Mindigis volt olyan, hogy 1 közösségben akár 2 ugyanolyan nevű gyerek volt. Akkor is megoldották. Számomra inkább fontosabb, hogy meg tudják jegyezni a nevét és ne kérdezzenek vissza 10. alkalommal is, hogy jajj bocsi mi is a neve...
16/20 anonim válasza:
Tizenéve a Milán az egyetlen fiúnév ami tetszett, de tényleg az egyetlen. Akkoriban nagyon ritka név volt, mikor megtetszett. És most meg nagyon gyakori lett. De nem érdekel, nem tudnék más nevet elképzelni a fiamnak.
17/20 anonim válasza:
Azelőtt soha nem hallottam a lánynevünket, aztán novemberben az egyik hazai sztárnak megszületett a csemetéje, címlapsztori, mire februárban megszületett a lányom, irtó gyakori lett, azóta is sláger. Bosszantani bosszant, de ha belegondolok, szeretni fogja, viselheti kislányként, felnőtt nőként,komoly beosztásban vagy akár bohókás személyiséggel, azt gondolom jól választottunk és bánnám hogy ha gyakoriság miatt nem adtam volna. Más kérdés hogy a 100as listán a 30 vagy a 2. leggyakoribb, azért nem mindegy. Kistesó emiatt nem lesz Hanna, pedig szerintem gyönyörű név.
18/20 anonim válasza:
Nem mai kérdés de épp így gondolom, még gimis koromban, kb. 15 éve volt egy Emília nevű barátnőm, nagyon tetszett a neve és gondoltam ha kislányom lesz, így fogom hívni.
Erre 4 volt osztálytársam, ismerősöm kislánya Emília, a férjem legjobb barátjáé szintén, a szomszédban pedig egy Emili lakik.
Így inkább lemondok róla...
19/20 anonim válasza:
Én kinéztem a fiamnak egy ritka nevet, a környéken nincs...
erre most hallom a szomszéd anyukától, hogy ha fiam lesz, akkor csak ez lehet a neve!
Kicsit füstöltem, de hát nem tehet róla, mi sosem mondtuk senkinek, tényleg ő is csak ezt választotta ki...
(még egyikünk se kismama, szóval még mindig lehet hogy én adhatom először)
20/20 anonim válasza:
Férjem kedvenc neve a Máté. Nekem is tetszik, de mivel csak az oviban van belőlük 4 így nem biztos h adnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!