Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » "Pattanásszerű pöttyök"? Mi...

"Pattanásszerű pöttyök"? Mi lehet? 11 hónapos.

Figyelt kérdés

Lányomnak pattanásszerű pöttyök vannak már jó ideje az egyik szeme alatt és az orrnyergén, de csak az egyik oldalon. Mitől lehet ez?

Picit piros, de nem vészes. Inkább pici dudorok, nem is tudom, hogyan írjam le...

Először azt gondoltam a melegtől, de már nem tudom, mert ha belegondolok, akkor is már ott volt, amikor nem volt olyan meleg, most csak talán picit több lett.

Volt valakinek ilyen? Kajától?

Hónapok óta eszik már joghurtot, sajtot, túrót, sokféle zöldséget, gyümit,többféle husit, kenyérféléket.... Nem nagyon kapott új ételféleséget.

2012. jún. 27. 14:07
 1/3 anonim ***** válasza:

Nálunk a fiam hónalján és felkarján voltak ilyenek. Mi a melegkiütésre gondoltunk, és mikor a védőnő is megerősített, akkor szegénykémet mégjobban púdereztem. Bizony rosszul tettem.

Más miatt, de bőrgyógyászhoz kellett mennünk, és gondoltam egyúttal azt is megmutatom. Hát ekcáma volt! A púdert, habfürdőt azzonnal felejtenünk kellett, és zsíros krémmel kell kenni a testét.

Azóta teljesen eltűnt neki!

Nem azt mondom, h nálatok is ez van, de én megnézetném egy bőrgyógyásszal. Én nem ismertem az ekcémát, ezért nem is gyanakodtam rá. Ez állítólag valamilyen allergia hatása. De mivel a családunkban még szénanáthás sincs, így fogalmunk sincs mi okozhatja. Mivel elég hamar tünetmentes lett, ezért nem csináltattunk allergiavizsgálatot. Majd csak ha visszajönne.

És a dm-es babylove testápolótejet használom a testére. Ebben sheavaj és mandulaolaj van. Eleinte 2x kentem, most már csak fürdés után.

Keress rá a google képekben az ekcémára, én ott bizonyosodtam meg róla, h tényleg az van nekünk. Mert nem akartam elhinni, h egy pattanásból tényleg száraz bőr lesz. Elvégre normál esetben a pattanást szárítani kell, nem pedig zsírosítani.

2012. jún. 27. 14:25
 2/3 anonim ***** válasza:
Igen, ekcéma. Gondolom, hogy miről beszélsz. Pici apró pöttyök, fehér a közepe, és kissé érdes, nem?
2012. jún. 27. 15:36
 3/3 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen a közepe nem fehér, viszont érdesnek érdes. Néha bepirosodik, akkor néz ki igazából kezdődő pattanásnak, máskor meg csak sima "bőrszínű". Érdekes... ekcéma lenne? Rágugliztam, de azok a képek durvák, nem olyan.
2012. jún. 28. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!