Ha pattanásszerű pöttyök jelennek meg az arcán, akkor még nem érett meg a hozzátáplálásra?
Szerintem a védőnővel/gyerekorvossal beszéld meg a hozzátáplálás időpontját. Ők ismerik a babát, a hízását, körülményeit. Sok gyermekorvos tápszeres babánál is az 5-6 hónapos kort javasolja csak a hozzátáplálás megkezdésére.
A pöttyöket nehéz látatlanban megítélni. Az én babám pl. attól pöttyösödött ki, hogy az alma nagy valószínűséggel vegyszeres volt (hiába mostam, hámoztam meg). A védőnő mondta utána, hogy babának ne hipermarketben vegyek gyümölcsöt, hanem lehetőleg piacon, magyar terméket (már amiből lehet persze), ott kisebb az esély, hogy felfújt, a tartósítás miatt vegyszerezett, mű-gyümölcsöt kapok.
Ha ragaszkodsz a hozzátáplálás megkezdéséhez, csak pár kanállal adj neki. Őszintén megmondom, én elhalasztanám pár héttel, de ez csak az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!