Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 16 hónaposan elkezdhetem a...

16 hónaposan elkezdhetem a biliztetést?

Figyelt kérdés
Van értelme?Arra gondoltam,hogy felszedem a szőnyegeket,bilit kirakom,pelus le,bugyi fel-így legalább érzi ha bepisilt és zavarja valamennyire.Most nyáron ez kivitelezhető lenne ugye,mert nem fázik meg.Szerintetek érdemes elkezdeni,hogy kezdjem?
2012. jún. 26. 13:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
A lányom 16 hónapos. Szól, ha kaki van, pisinél és kakinál is leguggol. Múltkor ruhástól rá ült a bilire, és mondta, hogy kaka. Ennek ellenére direktben még nem szoktatom rá. Még nem tudja tartani, ha érzi, hogy jön, akkor jön. Ennek ellenére ha meleg van, ő is sokat van pelus nélkül, élvezi is nagyon.
2012. jún. 26. 14:36
 12/20 anonim ***** válasza:

A szobatisztaság egy nagyon összetett folyamat, nem csak testben, agyban is meg kell érnie egy kisgyereknek.

A szobatisztaság azt jelenti, hogy felismeri az ingert, szól, vissza tudja tartani, tudja, hová kell pisilni/kakálni.

A 15 hónapos fiamnál is elől van a bili a fürdőszobában, fürdés előtt meg szoktuk kérdezni kell-e pisilni, rácsücsül 2 mp-re és már le is ugrik róla (azért szedtük elő, mert volt, hogy fürdés előtt összepisilte a szőnyeget és apát). Lehet elől a bili, lehet pucérkodni, de erőltetni semmit sem szabad.

2012. jún. 26. 14:37
 13/20 anonim ***** válasza:

Kislányom 16 hónapos lesz és kb. 1 hónapja vettük elő a bilit. Nem a szobatisztaság a célom, csak hogy ismerkedjen vele, tudja mire való, stb. Először csak este fürdés előtt ültettem rá, mindig belepisilt, nagyon tetszik neki. Most már minden reggel úgy indul, hogy bilibe kakil. Nem én erőltetem, ő mondja, kéri a bilit. Persze nap közben nem szól, tudom, hogy kicsi még hozzá. De nekem olyan jó érzés, hogy már itt tartunk, én nagyon ügyesnek tartom őt emiatt, hogy 1-2 hete minden nap belekakil 1-2×. Pisi is többnyire van benne. Néha már látom, ahogy tartja vissza, hogy ne a földre, hanem gyorsan a bilibe pisiljen. Közben játszunk valamit, mesét olvasok neki, már elég sokáig elücsörög rajta.

Semmit nem veszítesz, ha megpróbálod, persze ténylegesen szobatiszta biztos nem lesz még :))

2012. jún. 26. 15:16
 14/20 anonim ***** válasza:
Az én lányom 15 hós, nálunk is elől van a bili, de nem csinált még bele semmit. Amikor jó idő van, bugyiban van kint és mindig belepisil, sosem zavarta még. szerintem még ahhoz is kicsik, hogy zavarja őket a pisis bugyi.
2012. jún. 26. 15:56
 15/20 anonim ***** válasza:

Azért nem lesz még ténylegesen szobatiszta, mert nem érett arra fizikailag, hogy vissza tudja tartani a dolgokat! A fizikai, testi növekedést, funkciókat pedig ugyebár nem lehet "gyakorlással" siettetni, ahogyan a virág sem attól nő a szobában, ha megmutatjuk neki, milyen nagy már a másik virág a mellette lévő cserépben... :) Nem csúfolódni akarok, minden példa sántít, de tényleg valahogy így működik a dolog.

Ennek ellenére lehet próbálkozni, ismerkedni a bilivel, de hidd el (tapasztalat), hogy végül ő is ugyanakkor lesz szobatiszta, mint az a kisgyerek, aki 20-24 hónapos kora körül 2 hét alatt leszokik a pelusról. :)

2012. jún. 26. 15:59
 16/20 anonim ***** válasza:

én azt gondolom, hogy ennyi idősen kizárt, hogy szobatiszta legyen, de az, ha leveszed róla a pelust a lakásban, az kifejezetten jó, szellőzik a feneke, közben lehet mondani a bilit, néha ráültetni, de igazából felesleges.

az a baj, hogy ha még képes is lenne rá (bár igazán majd csak pár hónap múlva érik meg ez a készség) hogyan jelezne?

mert gondolom beszélni még nem tud, bugyit, nacit egyedül levenni nem tud.

tehát ha szobatiszta is lenne, mikét tudná ezt kivitelezni?

enyém 2,5 éves, ha pisilnie kell akkor bemegy a wc-re, felteszi a wc-szűkítőt a deszkára, letolja a nacit, bugyit, felmászik a wc-re, pisil, majd megtörli, lemászik, felhúzza a bugyit, nadrágot.

ha idegen helyen vagyunk akkor meg szól, hogy pisilnie kell.

szerintem emiatt feleseleges magas a szobatisztaságra nevelés, mert még ha pucéron a bilire rá is ül és oda pisil, ősszel akkor is meg leszel lőve vagy mondjuk a boltban, játszótéren és kénytelen lennél rá pelust adni, akkor meg mi értelme volt?

persze ez csak elmélet, mert valószínűleg még nem képes arra, hogy visszatartsa, de mint írtam, hogy otthon le tudod venni róla a pelust, akkor azt tedd meg, mindenféleképpen jobb a nagy melegben csupin :)

2012. jún. 26. 20:53
 17/20 anonim ***** válasza:
15-ös vagyok ismét. Az én fiam újabban jelzi egyébként, hogy zajlik valami a pelusban, mert szól nagy nyögések közepette, hogy "kakálsz"! :)))) Szóval azzal nincs gond, hogy nem tudja jelezni, ennyire azért már sokan tudnak beszélni 17 hónaposan, mint a kisfiam is, csak hát ugye akkor mondja, amikor már zajlik az action... :D
2012. jún. 27. 00:10
 18/20 anonim ***** válasza:

11. vagyok. Az én lányom mondjuk mondja, hogy kaka. Meg néha a Pisti is. De ő kis cserfes, sokat beszél.

De tényleg a szoba tisztaság lényege, hogy vissza is tudja tartani a gyerkőc, ha arról van szó.

2012. jún. 27. 06:43
 19/20 A kérdező kommentje:
akkor bugyit se adjak rá,hogy ha bepisil zavarja?csak pucéran?
2012. jún. 27. 08:29
 20/20 anonim ***** válasza:
Én bugyit azt adtam rá. Az is elég kellemetlen neki, ha nedves, hiszen nem vezeti el a folyadékot, mint a pelus...Meg legalább nem a szőnyegen landolt minden...
2012. jún. 27. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!