Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek el van kényeztetve...

Szerintetek el van kényeztetve az 5 hós kislány?

Figyelt kérdés

A tesóm kislányáról van szó.Bármikor átmegyek csak kézben van a gyerek.Éjszaka van csak a kiságyba.

Ha leteszed az ágyra,amint leér,már sír,addig amig fel nem veszed.hason szinte nincs is,max 2 percet.a babkocsiban néha elalszik,de ha fennt van sír.ilyenkor az anyja egyből kiveszi a kocsiból.Pl:utcán elkezd sirni kiveszi,és fogja a kezében,üresen tolja a babakocsit.Spar,tescoba azért veszi ki mert érdeklik a színek.Nem lehet letenni,elfordulni,mert ordít.Karba alszik,ölbe,de máshol nem.mitcsináljon vele h ne hisztizzen ennyit?

2012. jún. 25. 21:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
65%

Én azt javaslom, hogy próbálja meg letenni egy kicsit, még ha elkezd sírni is, és próbáljatok játszani a babával úgy, hogy közben fekszik. Hátha rájön, hogy ez jó dolog, és utána egyedül is ellesz egy ideig. Ha megunta, fordítsátok meg a hasára, úgy is játszatok vele, ha megint megunta, szerintem egy picit fel lehet venni megnyugtatni. Ami még nekünk bejött, hogy betesszük a hordozóba, és abban "ücsörög" miközben és vasalok, vagy eszünk. Házimunka közben szoktam neki énekelni vagy mondókázni, van egy két játék az ölében és így nagyon sokáig eljátszik.

Amúgy szerintem igenis hisztiznek már a csecsemők is. Az én lányom 4 hónapos, eljátszik egyedül is, velem is, ha sír én is felveszem. De ha hisztizik (könnyek nélkül megfeszített testtel morog), akkor nem veszem fel. Szerintem ha ilyenkor felvennénk babusgatni, akkor pozitív megerősítést kapna, hogy igen, máskor is ezt kell csinálnia ahhoz, hogy ölben legyen. Szerintem megtanulják majd, hogy hogyan kell megnyugtatni magukat, én elalvás előtt is hagyom kicsit sírni, de utána 1-2 perc múlva megtalálja az ujját és egyedül elalszik. A Tesód kislánya is meg fogja ezt tanulni, csak egy kis önállóságra van szüksége.

2012. jún. 26. 09:00
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Egy pici babát nem lehet elkényeztetni még elvileg.

Persze könnyen hozzá tud szokni, de ahogy elkezd a pici kúszni, forogni érdekesebb lesz a világ s biztos nem fog egész nap anyán lógni, megy felfedezni a környezetét.

Nekem is szokott nyűgösködni mikor leteszem, az első percekbe sírdogál, de utána elbolondítom egy játékkal és el is felejti, hogy az előbb ölbe volt :-)

A mozgó zenélő játékok nagyon bejönnek.

2012. jún. 26. 09:23
 13/17 anonim ***** válasza:
34%

9:00sal teljes mértékben egyetértek

kisfiam 2-3 hónaposan is rengeteget elvolt hason,minden nyekkenésre felkapkodott baba el lesz kapatva,az meg hogy nem tud hisztizni,fiam tudott 5-6 hónaposan is,de 8-hónaposan kezdődött az az igazi hiszti úgymond előszele,egy baba nagyon értelmes tudja neki mi a jó,persze az első 2-3 hónapban még jobban szüksége van a testközelségre de egy 5 hónapos baba nagyon ügyesen tud már manipulálni

2012. jún. 26. 11:22
 14/17 anonim ***** válasza:
35%
még annyi ha nincs hason lassabban fog fejlődni,fiam 4 hónaposan már forgott,kiskutyázott 5 hónaposan már kúszott nem is akart folyton kézben lenni,mert tetszett,hogy csinálhat valamit
2012. jún. 26. 11:23
 15/17 anonim válasza:
24%

Mindig az legyen előttetek hogy lesz még az a gyerek 5-10-15 éves is. És ha nem akartok egy boltban bömbölő, mindenkit kiborító hisztiző gyereket, akivel addig nem lehet kommunikálni míg meg nem kapja azt amit kinézett, akkor húzzátok meg a határt a szeretet és az elkényeztetés között.

Mert később már késő lesz...

2012. jún. 26. 23:07
 16/17 anonim ***** válasza:
16%
hű de lepontoztak az ősanyák...
2012. jún. 27. 07:06
 17/17 anonim ***** válasza:
25%
Lepontoztak, pedig nem írtál hülyeséget. Mondjuk azt nem értem, hogy nyomogatták lefele a pontot, de nem írják oda a véleményüket a Tied alá, hogy miben gondolják másként. Igenis igazad van, hogy nem fog rendesen fejlődni a mozgásfejlődése sem, ha folyton kézben van. Ezt miért kellett 0 pontra értékelni??? Most komolyan, írjátok le a véleményetek.
2012. jún. 27. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!