Szoptatós anyukák, rugta már meg babátok a ciciteket pellusozás közben?
Szerintem nem biztos hogy a rúgástól fáj. Ha csak egyhelyen záródott el a tejcsatorna, akkor csak ott gyülemlik fel a tejci és ott fáj. Próbáld meg kimasszírozni és közben szoptatni vagy fejni.
Egyébként nekem is rúgták már meg a fiúk a cicimet, de annyira még nem sikerült, hogy ettől fájjon.
Na most aztán beijedtem. Elég meleg is a cickóm. És ott kemény is.
(Ráadásul a klimátol meg fáj mindenem. Tiszta gyulladtnak érzem a testem minden porcikáját.)
Ha kemény, meleg és fáj, ott bizony bibi van :-(
Tudom, miről beszélek, a Fiam 1 éves koráig 5x volt mellgyulladásom. Igen, lehet a rúgástól is, de nekem az is elég volt, ha rosszul feküdtem és megnyomtam a cicimet.
Nem ijesztgetni akarlak, de én soha nem úsztam meg antibiotikum nélkül, mert belázasodtam, hidegrázásom volt és iszonyatosan elesett állapotba kerültem. A mellem, mint a beton, olyan kemény volt.
Amit tehetsz az az, hogy masszírozod a csomót (óvatosan), melegíted, esetleg jó meleg zuhany alatt masszírozgatod. Szoptass olyan sűrűn, ahogy csak lehet, fontos, hogy a baba szívja ki jó alaposan a cicidet.
Ha pedig láz is jön, doki ...
Reméljük, erre nem lesz szükség, jobbulást!
Nekem is volt hogy a rúgástól gyulladt be a mellem! Legutóbb amikor 8 hónapos volt sajnos nekem is antibigyó lett a vége akárhogy masszíroztam nem tűnt el a csomó :(
Sajnos az egyik ciciről le is szokott akkor a kisfiam.
Tényleg nem biztos hogy a rúgástól van :(
Nem akarlak elkeseríteni de nekem is így kezdődött amikor a kicsim 1hetes volt. Én az éjszaka közepén jártam így és az ügyeleten kötöttem ki :( Először nekem is csak fájt de iszonyatosan, aztán egy nagy csomó lett a végén pedig láz, olyan szinten rázott a hideg hogy remegtem mint a kocsonya. Azonnal fejni kezdtem és maszirozni(iszonyatosan fájt, sírtam és ordítottam a fájdalomtól) egy kicsit könnyebb lett ahogy lefejtem. De aztán mégiscsak bementem a kórházba. 2féle antibiotikumot kaptam amit alig mertem beszedni féltem hogy a kicsimnek baja lesz tőle. De szerencsére minden rendben volt és hamar elmúlt.
nekem 2 hetente emitt volt mellgyulladásom. nagyo nagy a babám nagyon erős és iszonyatokat rúgott, vagy tenyerelt, csapott és annyitra érzékeny a cicim hogy egyből elzárodott, éjszaka 40 fokos lázam lett kőkemény vörös cicivel...2 hónapig csináltam -szenvedtem- antibioztam magam "hetente" mert semmi de semmi nem segített...
párom már protektrot akart venni nekem...
orvosi és saját döntésből elválasztottam a babám 9 hónaposan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!