Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kinek mennyi volt a tgyás és...

Kinek mennyi volt a tgyás és mennyi lett a gyed? Igyényeltetek-e adókedvezményt?

Figyelt kérdés
Ma már feltettem ezt a kérdést, de nem kaptam még választ! Légyszíves válaszoljatok! Köszönöm!
2009. júl. 6. 21:58
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
50%
Mivel kérdezték: A szakmám amivel bruttó 280e ft-ot kerestem, közjegyző-helyettes. Jogi dr. vagyok, amiért 5 évet, a hivatásomért még 6 évet tanultam és úgy gondolom, hogy még nem is vagyok megfizetve!
2009. júl. 7. 11:56
 22/30 anonim ***** válasza:
hehe. igazad van.
2009. júl. 7. 12:15
 23/30 anonim ***** válasza:
Szintén kérdésre válaszolok, én, akinek brutto 140e volt a bruttoja. Szerintem nálad elszúrtak valamit. De még az adójóváírás nélkül is sokkal kevesebbet kapsz. Én szintén ma kaptam, pont 89.250,-. Az adójóváírást pedik a kérelemben kellett jelezni, hogy igényled-e, vagy majd a következő évi adóbevallásban igényled. Nem tudom, neked miért olyan kevés!
2009. júl. 7. 13:36
 24/30 anonim ***** válasza:
Hát ez az, most jó ideges lettem!
2009. júl. 7. 14:26
 25/30 anonim ***** válasza:
50%

még mindig a 62 ezres vagyok, bemásolok ide egy cikket, most már semmit sem értek...

2008.09.29 óta vagyok bejelentve a mostani munkahelyemre, a bérem br. 138.000. Február 1-től táppénzre megyek. Szeretném megkérdezni, hogy mekkora összegű lesz a GYED-em.

Válaszát előre is köszönöm

Kedves Kérdezô,

ahogy több levélben is leírtuk már, az online tanácsadás nem lehet olyan korrekt és mindenre kiterjedő, hogy pontos és bátran vállalható számításokat végezzünk. Ezért számításaink legfeljebb eligazító jellegűek.

- A megadott bér alapján br. 96.000 körüli gyed-re számíthat (- nyugdíjjárulék, - adóelőleg).

Kommentem:

Ez pl. érthető, hogy havi bruttó 140 körül bruttó 96-ot kap, és abból lejön mindeféle járulék, így talán ki is jön úgy 60-65 ezer amit meg fog kapni, így vagyok sztem én is, de TI , hogy kaphattok bruttó 140-re NETTO 80 ezer környékét????

2009. júl. 7. 15:01
 26/30 anonim ***** válasza:
140.ezres vagyok. Megnéztem, múlt hónapban 92.200-at kaptam, akkor ugye 1 nappal több volt a hónap. És az bruttoban: 98.370,- DE!!! Arra figyeltél, hogy mindig az előző évet veszik alapul???? Ha te pl. 2009. februárjában mentél táppénzre akkora 2008-at veszik alapul... és ha egész évben nem nem ennyi volt a fizetésed! Mondjuk a bemásolt sorokat nem igazán értem!
2009. júl. 7. 15:40
 27/30 anonim ***** válasza:
Tehát a 2008. szeptembere előtti béred is alap. Az egész évi átlagbér. Azt neked kell tudni, az mennyi volt. Az utolsó hónapokban hiába volt jó béred, ha előtte meg nem.
2009. júl. 7. 15:43
 28/30 anonim ***** válasza:

A közjegyző helyettesnek üzenem: HOGY AZ ÁLLAM TANITTATOTT KI, EZÉRT NAGYON SOK AZ A HAVI 280ezer!!

Bocsi, de csak azért mondom, mert elegem van a túl okosokból, akiket az állam tanittatott és most sirnak, hogy nem elég a fizetésük.

Középsuliban 4,8 volt az átlagom. Olyan gyerekek sétáltak be előttem az egyetemre, akiknek a szüleik tanitók, vagy ügyvédek, esetleg orvosok.

Nekem meg mint "nem túl okos szülők" gyerekének keményen nyomnom kellett a tandijat, hogy tanulhassak. És mégsem sirok itt, hogy kevés az a 180 ezer bruttó, amit a közgazdász végzettségemért kapok!!

Menj, vállalj másodállást, aztán lesz több fizetésed.

2009. júl. 7. 20:19
 29/30 anonim ***** válasza:
Előző! Ez csúnya volt! Nem erre irányult a kérdés! Megértem a felháborodásod, én is fizettem, mint katonatiszt a suliért, amit munka mellett, UV nélkül végeztem el, de itt is látom, hogy a szintén közgazdász végzettségemmel még befoghatom a 140ezres fizetésemmel. Azt meg pláne nem tudhatod, kik a támadásod célpontjának szülei, az is lehet, hogy neki 12 évig csak ötöse volt, és így került be egyetemre! Nyugi!
2009. júl. 7. 20:37
 30/30 anonim ***** válasza:

A 20.19.esnek.

Valaki kérdezte, hogy mit dolgoztam hogy ennyit keresek, ezért a válaszom. Először is én nem sírok, de nem is hencegek.

Engem ugyan nem taníttatott sem az állam, sem a kétkezi munkás szüleim, nem kell SENKINEK megköszönnöm azt ami ma vagyok.

Nem tudsz semmit, nem ítélkezz! De valóban lehet, hogy jobban élek, mint Te, szellemiségében biztosan. (már ha érted miről van szó)

És bocs, de azt magas labdát muszáj volt leütöm.

És igen, keveslem ezt az összeget, mert pl.

2009. júl. 7. 21:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!