Tapasztalt és szoptatós anyukák segitenétek?
Ma 3 hetes a fiam.3.9kg-el született és 51cm-el.Elejétől fogva nagy étvágya volt,2.-ik nap már megevett 90ml-ket egyszerre.Most viszont már több mint 1hete 120-150ml-t (tegnap 170ml ment le)is megeszik és ráadásul nappal 1óránként.Nem győzök fejni,szoptatni,akkor sem elég neki.Védőnő tanácsára néha kap 30ml tápot is az anyatej mellé,mert aludni sem nagyon alszik,állandóan éhes,bár ezt nagyon hanyagolom.
Aggódom,stresszelek is mert alig birom,meg állandóan az a kérdés foglalkoztat,hogy ez normális vagy valami baj van?!
Ma 4.7kg és 55cm.
Valakinek volt már hasonló problémája?
Köszönöm a válaszokat.
Már rég túlhaladott elgondolás az időrend szerinti szoptatás. A felnőttek sem órára pontosan éheznek meg, hogy lehetne ezt elvárni egy csecsemőtől? A hasfájás nem az igény szerinti szoptatás miatt van, hanem attól, hogyha kis időközönként kér enni, akkor váltogatják a mellet. Ilyenkor mindig csak a kevésbé tápláló (de laktózban dús, ez okozza a hasfájást) elülső tejet szopja ki, ami miatt éhes is marad, kevésbé szerencsés esetben hasfájós lesz.
Kérdező, szerintem ne méricskélj (mert csak magadat stresszeled vele), ne fejj (így be tud állni a kereslet-kínálat elve, nem fogsz felesleges tejet termelni) és ha 2.5 óránál gyakrabban kér enni, akkor ugyanabból a melledből szoptasd meg, mert ilyenkor ki tudja szívni a hátsó, táplálóbb, zsírdús tejet. A tápszer felesleges.
13-as vagyok! Én ugyan ebben a helyzetben voltam.Állandóan sírt a lányom evés után 5 perccel is.Az én lányom is cuppogott és ette a kezecskéit.Megpróbáltam én is igény szerint szoptatni.Evett is a drágám bőszen aztán meg sugárba jött alul felül belőle. Nem hinném, hogy a pár hetes babák pici gyomrának kellene 160-170ml tej, de sajnos képesek megenni.
Nincsenek székelési nehézségei?Esetleg szorulása?Vagy nem pukizik sokat nagy kínok árán?Tuti hogy a hasa fáj.Nekem a gyerekorvos azt mondta azért is eheti a kezét egy csecsemő, hogy nyugtassa magát és cuppogni is azért cuppog, mert a cici is megnyugtatná. Okos és erre már rájött:)
Szerintem ne várd meg míg neked is sugaras hányás lesz a vége. Próbálj meg inkább valami hasfájás elleni szert.Van ezer féle.Nekünk ugyan csak az orvos által felírt papaverin vált be, de van pl. infacol amit a pici 3hetesednek adhatsz már.Hátha nyugodtabb lenne tőle.Türelem, ringasd, tedd az öledbe hasra fordítva kezed a pocakja alá lógasd le, tornáztasd a lábait,biciklizz velük.Szerintem legalább 2és fél óra teljen el az etetések közt mindenképp.Sok sikert és türelmet kívánok:)Tudom, hogy nehéz én is átestem rajta.Próbáljátok meg az infacol cseppet.
Két dologra gondoltam én is
az egyik, hogy nem elég tápláló a tejcid...eszel rendesen? Ilyenkor gyakran előfordul, hogy elfelejtünk enni :), próbáld meg hónajtartásban [link]
szoptatni, itt állítólag táplálóbb, zsírosabb tejcsi van.
A másik gondolatom, hogy túl eszi magát és fáj a pocija, ne közvetlenül evés után, de amikor így sír próbáld meg így tartani: [link]
ez enyhíteni szokta a poci fájást.
Nekem is rengeteget evett a kisfiam, én is igény szerint szoptattam, és ezeknél a növekedési ugrásoknál, volt olyan nekem is, hogy félóránként evett.
Úgy látom mindenkit lepontoztak,akik a 3 órás véleményen voltak.Különösebben nem érdekel,de észérvekkel kell gondolkozni,mint említettem nem véletlenül találták ki az igény szerinti szoptatást,de nem is mindegyik baba képes beállítani az adagját.
A kérdezőnek mégegyszer leírom,hagyd sírni! egy két nap alatt rááll a 3 órára.Vagy szoptasd 10 percenként te tudod a te babád.A többség csak jót akar nektek.Ja és lehet lepontozni,egyáltalán nem a pontjaim érdekelnek,csak viszolygást kelt bennem,ha valaki nem akarja megérteni,hogy attól,hogy a Katikának,meg Bélukának jó igény szerint enni,Erzsikének nem biztos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!