Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tapasztalt anyukak segitenetek?

Tapasztalt anyukak segitenetek?

Figyelt kérdés
17honapos kisfiam többször ebred ejjel es csak ugy tudom visszaltatni, hogy kiveszem a kisagybol es maga melle teszem.De mivel min. 3x ebred az utobbi idöben szinte az egesz ejszakat mellettem tölti.Igy ha felebred szajaba adom az üveget iszik par kortyot es alszik tovabb.Ha nincs mellettem viszont nem alszik el hanem teljesen felebred es sir.Ja, es meg a hajam is kell neki:) ugy alszik el, hogy a hajammal jatszik.Anelkül nem hajlando aludni.De ez igy nagyon faraszto!Szeretnem, ha egyedül aludna a sajat agyaban.De hogyan erem ezt el "kinzas"(sirni hagyas) nelkül?Tudom...el van kenyeztetve... :)(elsö baba)
2011. ápr. 25. 22:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

hát ha a kismaci helyett a hajad az esti nyugtató, elalvást segítő akkor nagyon nehéz lesz!

talán kezdhetnéd azzal, hogy találtok neki mást. én babám a kispárna huzat sarkát markolássza, mikor erre rájöttem, egyszerűen beraktam a kiságyba a kispárnámat és megoldódott, azóta nem kellek az elalváshoz. egyszerűen ne engedd neki a hajad piszkálását adj helyett oda valami jó szőrös plüsst vagy nem tudom :S

ha ez sikerül akkor szerintem már könnyen fog menni. ha dumál a kiságyba ne menj be hozzá,, csak akkor ha sír, akkor vígasztald meg, itasd meg ha szomjas és gyere ki.

azzal is próbálkozhatsz, hogy a cumisüveget mindig berakod neki a kiságyba éjszakára, megmutatod eleinte hol van és ha azért ébred éjjel mert szomjas, megtalálja és nélküled is iszik majd :)

2011. ápr. 25. 23:08
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy azert ebred mert szomjas, mert csak par kortyot iszik,de megprobalom, hogy beteszem a kisagyba az üveget,ez jo ötlet,köszi!
2011. ápr. 25. 23:13
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekem 20,5 hónaposan kezdte, hogy csak köztünk volt hajlandó elaludni, amikor elaludt beraktam az ágyába, ott aludt kb 2-3 órát, majd felébredt és visszajött közénk. Ez így elég rossz volt egy idő után, mert alig volt egymásra időnk a férjemmel. Ez így ment 3 hónapig, amikor is kitalálta a férjem, hogy szétszedi a kiságyat, és van a szobájában egy heverő, amin eleinte szoptattam, a köré rakta a rácsot (kívülre - belül meg a fejénél fal van, a lábánál a pelenkázó), így lett neki egy nagy rácsos ágya, ami engem is elbír. Így esténként befekszem mellé, már magától hozza a kispárnámat, és megfogja a kezem, hogy menjek, elmesélem az Öreg néne őzikéjét, és közben elalszik, én kijövök, és reggelig alszik. Most meg van fázva, így ha felébred átjön hozzánk, de olyan is volt, hogy éjjel orrot tisztítottam, és utána nem akart közénk jönni, hanem a párnámat vitte az ő ágyába, ahol kb 5 perc alatt visszaaludt. Szóval most itt tartunk, és ez nagyon jó, ja és amíg köztünk általában 11-kor aludt el, addig most f10-10 között megy aludni, így marad egymásra időnk. Bocsi, kissé hosszú lettem, és nem is adtam neked tanácsot, csak gondoltam megosztom, hogy lásd, nem csak te szenvedsz az altatással. Amúgy esetleg te is próbálkozhatnál azzal, hogy kiveszed a kiságyból, hátha a nagy ágyon végig aludná az éjszakát. Barátnőm fia is 17 hónaposan kapta a leesés gátlós nagy ágyát, és azóta alussza végig az éjszakát, a kiságyban mindig többször ébredt.
2011. ápr. 25. 23:52
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Úgy látom, nem vagyok egyedül. :-)

Az én lányom még csak 13 hónapos, de hasonló a szitu. Annyi, hogy a hajamra még nem kapott rá. :-)

Eddig gyönyörűen aludt a kiságyban, pár hete kapott rá erre. Szerintem nálunk a foga miatt van. Néha elég, ha a cumit visszaadom a szájába, vagy megitatom. De van, mikor nyújtja a karját, hogy vegyem ki. Ha nem, akkor ordítás van....

Remélem, lesznek még nyugodt éjszakák! :-)

2011. ápr. 26. 14:35
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a valaszokat!
2011. ápr. 26. 16:29
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ez csak atmeneti idoszak (nalunk az volt), igaz a kisfiam szopizott (nem cumisuveg jatszott). Honapokig az elso ebredestol kezdve koztunk aludt. Ha megebredt akkor rafordult a cicire, szivott parat, aztan aludt tovabb. Lehet, hogy kicsit extrem, de en igy tudtam pihenni. Ez van. Egyszer csak elhagyta.

Igaz csak 2,5 eves kora ota alszik egesz ejszaka.

Nem gondolom, hogy emiatt kevesbe lennel - lennenk jo anyak :-)

2011. ápr. 28. 13:02
 7/7 anonim ***** válasza:
Három gyerkőcöm van, abból kettőnél kellett alkalmaznom a következő módszert: a kiságy egyik oldalát leszereltem, nekitoltam az ágyamnak. Így velem aludt, mégis a saját helyén. Ha éjszaka felriadt valamiért, karnyújtásnyira voltam tőle, megérinthetett, hozzámbújhatott. Mikor már biztosan végigaludta az éjszakát, szépen visszakerült a kiságy oldala, majd az egész ágy egyre távolodott az enyémtől. Nálunk nagyon bevált, zökkenőmentesen, sírás nélkül szoktak külön tőlem.
2011. ápr. 28. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!