Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milumil Sinemil. Ki hogyan adja?

Milumil Sinemil. Ki hogyan adja?

Figyelt kérdés
Mi eddig - a doki tanácsára- csak az esti tápszerhez keverünk neki belőle. Van aki minden tápszerhez ad egy kicsit belőle? Tudom, hogy gyümit is lehet tenni bele. Ti hogy szoktátok?

2012. jún. 19. 16:45
1 2
 1/11 Sókristály ***** válasza:

Nem írtad, mekkora a babád, de gondolom kisebb az enyémnél. Mi 9 hónapos kora óta használjuk a Sinemilt. Legjobban gyümölcslébe keverve, pépes állagúként szereti, de banánnal, reszel almával is össze szoktam kutyulni. Ilyenkor is gyümölcslé általában az alap, de van, hogy csak babavízzel keverem ki.

Önmagában nem nagyon eszi meg, mert olyan ázott kukoricapehely íze van.

2012. jún. 19. 17:31
 2/11 A kérdező kommentje:
4 hós a kisfiam. És szerintem is olyan kukoricás az illata:)
2012. jún. 19. 17:34
 3/11 Sókristály ***** válasza:
4 hónaposan miért írtak fel nektek Sinemilt?
2012. jún. 19. 17:46
 4/11 A kérdező kommentje:
Azt mondta a gyerekdokink, hogy majd jó lesz főzelék sűrítésre, meg tízóraira, uzsira gyümölccsel, és amíg még itt nem tartunk, addig a vacsi tápszerbe tegyek egy kicsi, hogy telítse, és szokja.
2012. jún. 19. 17:57
 5/11 Sókristály ***** válasza:
70%

Értem. azt hittem, valami élelmiszer allergia miatt.

Én lehet, hogy még a tápszerbe sem tenném bele, mert tartanék attól, hogy túletetem a babát. Azért elég jó kis kalóriabomba. De az tuti, hogy még nem gyümölcsöznék, főzelékeznék.

2012. jún. 19. 17:59
 6/11 A kérdező kommentje:
Miért nem kezdenéd a hozzátáplálást? Csak tápos már a babám sajnos. Az alma-krumpli-répa-sütőtök szerintem még mindig jobb, mint a táp szerintem.
2012. jún. 19. 18:11
 7/11 Sókristály ***** válasza:

Nem akarlak meggyőzni, mivel az enyémek anyatejesek voltak, illetve a kicsi még most is az, nincs óriási tapasztalatom. Viszont sokat olvastam a témáról, és leginkább azt tanácsolják, hogy a tápszeres babáknál is jobb kivárni a 6 hónapot a hozzátáplálással. Mert bár a tápszer nem anyatej, de az összetétele a babának megfelelőbb, mint a főzött ételeké, gyümölcsöké.

De tényleg nem akarlak meggyőzni, neked kell érezned, hogyan jó a babádnak.

2012. jún. 19. 18:15
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Hát ez egy nehéz téma. A tápszert ugye előállítják, az alma krumpli meg terem.
2012. jún. 19. 21:30
 9/11 Sókristály ***** válasza:
77%

Még mindig csak a saját meglátásom és mint olyan nem mérvadó :

Attól, hogy előállítják, még szinte optimális az összetétele a baba számára. Az én lányomnak felszívódási zavara, szójaallergiája van (miatta kapja a kicsi is a Sinemilt). Van egy tápszer, aminek aztán tényleg semmi köze a normális kajához, azt kapja esténként, pedig 3 éves. Viszont enélkül nem tudna rendesen fejlődni.

Érted, mire gondolok? A 4 hónaposnak a tápszer az optimális, a 3 éves beteg gyereknek megint csak az, a nagyobb babáknak meg a főzött étel, gyümölcsök.

Amúgy a zöldségfélékkel, gyümölcsökkel nekem egy bajom van csak. Fogalmam sincs, hogy milyen kemikáliákkal kezelték növekedés alatt, mennyi vegyi anyag kerül általuk a gyerek szervezetébe. Még az otthoni kertben is, hiszen sok minden kerül a tuttod nélkül a földbe. Talán nálunk jobb egy kicsit a helyzet, mert messze a falutól, erdő közepi tanyán élünk, de még itt is jön ez-az az esővel.

Persze muszáj enni valamit, nem élhet a gyerek tápszeren, anyatejen egész életében. De én inkább késleltettem az ilyen anyagokkal való találkozását.

De mondom, én így gondolom, ettől még te gondolhatod másként, és valószínűleg mindkettőnk véleményében vannak helyes pontok.

Ha nagyon el akarod kezdeni a Sinemilt, én talán gyümölcslét sűrítenék vele először, mert töményen nagyon dugít, túlzottan jóllakatja a gyereket.

2012. jún. 20. 07:46
 10/11 Guba Martinné válasza:

MIRE VALÓ a MILUMIL SINEMIL ??? akarok venni a kicsinek mert még csak 11 hónapos de nem tudom mire való főzelék sűrítésre tej helyett ?? vagy passz :/ SEGÍTSETEK KÉRLEK

előre is köszönöm :)

2012. júl. 9. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!