Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Oké, akkor most mit is kell...

Oké, akkor most mit is kell tudnia egy hét és fél hónapos gyereknek? Osztani, szorozni, másodfokú egyenleteket megoldani tüsszentés közben?

Figyelt kérdés

Ma volt itt a védőnő...

A lányom forog, kúszik, mászik, hat hónapos kora óta ül, hat és fél hónapos kora át áll, pár napja lépeget a járóka rácsaiba kapaszkodva. Pápázik, néha tapsol. Eszik mindent szépen, alvásával sincs semmi probléma, szóval elégedett vagyok, nem érzem, hogy le lenne maradva, sőt!

Erre a védőnő kábé második kérdése, hogy jéé, hát ez a gyerek még nem rakja bele a tárgyakat a vödörbe? (Nem, ugyanis nincs itthon vödre.)

Aztán jött sorban a többi: hogy már el kellett volna kezdenie a formabedobóval próbálkozni, meg a mélységérzetének fejlődése is el van maradva (? ha kidobja a jétákot a kiságyból, már tudja, hogy lefelé kell nyúlnia, ahogy azt is, hogy nem éri el, így kiabál, hogy adjam vissza).

Most őszintén: mit várnak még el ilyen kicsi gyerekektől? Szarás közben számolja ki a pelenka és a végtermék ütközésének együtthatóját, plusz gyök2, vagy mi?!

2012. jún. 19. 14:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
84%

Ne foglalkozz vele! Az én legkisebb lányom most 8 és fél hónapos, csak kúszik, (voltunk orvosnál, na Ő le van maradva, de még így sincs nagy baj, tornáznia kell.)

Ez sem biztos, h le van maradva! Nekem a fiam olyan kis lusti volt, h 8 hósan kezdett el kúszni. De rá 2 hétre már mászott, hirtelen felült...szóval egyszer csak "beindult":)

2012. jún. 19. 15:03
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

az én csibém mászik- áll-lépeget

de nem ül és meg sem mukkan hallása jó.van hogy egész nap meg sem nyikkan.

7,5hós.

2012. jún. 19. 15:08
 13/20 anonim ***** válasza:
75%
Sajnos le van maradva, nem oltódott ki egy reflex, és izomtónus eloszlási zavara van. Ideggyógyász vizsgálta.
2012. jún. 19. 15:08
 14/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Tudom, hogy a lányom korához képest nagyon elöljár, épp ezért is ment fel a pumpám az idióta kérdésektől. Basszus, hát egy ilyen kicsi gyereknek GYEREKNEK kell lennie, nem valami robotnak, hogy csináld ezt, csináld azt, mert ha nem, akkor le vagy maradva, menj fejlesztésre, trallala.

Az anyja vagyok, nem a kiképzője. Vahh, bocsánat, de nagyon felmérgelt a hülyeségével. (Hála az égnek csak havonta egyszer látjuk...)

2012. jún. 19. 15:20
 15/20 anonim ***** válasza:
72%
ja, értem....De a torna sokat fog segíteni, ilyen pici korban még nagyon jól fejleszthetőek.
2012. jún. 19. 15:20
 16/20 anonim ***** válasza:
79%

Kedves kérdező! Azt még tegyük hozzá, hogy te szar anya vagy, mert nem tud gyökötvonni a gyereked.. :D Ez a következő lépés. De hidd el, akad a játszótéren olyan anyuka, akinek a gyereke kisujjból tudja ezeket fél évesen..

Na is törődj az ilyenekkel. Minden babának megvan a maga fejlődési üteme, és ahogy leírod, a te babádé nagyon jó. Inkább legyél büszke a kicsidre :)

2012. jún. 19. 15:48
 17/20 anonim ***** válasza:
77%
A védőnőtök nem normális... Ne foglalkozz vele, nagyon szépen fejlődik a kislányod! Egy gyógypedagógus
2012. jún. 19. 17:10
 18/20 anonim ***** válasza:
72%
11-es. Miért van lemaradva a babád? Enyém is 8.5 hós és csak egy hete kúszik.
2012. jún. 19. 19:30
 19/20 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező. a védőnőd azért volt rákattanva a témára, mert igen, a 'nagykönxvben' az áll, h ilyenkor kell elkezdenie az ilyen játékokat, h beledob vmit a vödörbe, meg ilyenek. DE ez a nagykönyv és nem az élet! Ha nincs vödör, nincs és kész. De mint mondtad, kidobja a kiságyból a játékot jelzi meg hasonlók. Nem tudom, h miért volt ilyen a védőnőd... milyen idős kb, h könyvből akar gyereket nevelni? Mert az az igazság, h igenis nagyon fejlett a babád. Nem minden gyerek lépeget 7.5 hónaposan! Ne aggódj, az ilyen kritikáját ne vedd magadra...

Illetve! Több kommentáló ki van akadva, h az 1 éves státuszon milyen kérdések vannak. Erről nem a védőnő tehet, uigyanis a státuszvizsgálat országos szintű, nem a védőnők határozzák meg egyénileg, h mit kérdeznek. Ugyanazt a formanyomtatványt kell kitölteni Sopronban is és Záhonyban is...

Egy frissen végzett védőnő :)

2012. jún. 20. 10:23
 20/20 lillakamilla ***** válasza:
55%

Én mindkét oldalt képviselem, mert védőnőnek tanulok és van két kisgyermekem. A védőnőtöknek van gyermeke? Mert ha nincs, akkor nem tudja tapasztalatból, hogy mikor mit csinál a gyerek. Azért emlékezzetek vissza anyukák, mielőtt anyukák lettetek volna, tudtátok, hogy mi hogy működik? Én nem, legalábbis nem ennyire. Jó, látja az ember, de más az, amikor megtapasztalja. Más az, amikor az ember azt mondja, hogy milyen finom illata van az anyatejes kakinak ugyebár. :))

Ha van gyereke, akkor valószínűleg ő az a szuper anya, aki kimegy a játszótérre, kirakatba teszi a gyerekét, akit egész nap nyüstöl, hogy mindenkinél jobb legyen, aztán elvonul, sárba döngölve a még szoptatós anyukákat, akik hormonálisan teljesen át vannak rendezve és nagyon érzékenyek, simán elsírják magukat bármire.

Nem szabad ilyesmivel foglalkozni!!! Az, ha egy gyerek mondjuk 8 hónaposan még mindig csak fekszik és nem csinál semmit, el lehet gondolkodni, hogy jobb félni, mint megijedni, az ember elviszi egy felmérésre, mert ilyen pici korban nagyon szépen fejleszthetők. DE ez a beledobálós dolog csak 8-10 hónapos kor körül indul be, van olyan gyerek, amelyik egy éves kora körül kezd el csak beledobálni. Egyébként igen, ezek a tesztek megvannak, nem a védőnők találják ki. Ha egy védőnőnek van esze, akkor ossza-szorozza őket és csak a nagy eltéréseket veszi észre. Valóban minden gyerek másképp fejlődik, de a kérdező gyereke szuperügyes. :))) Egyébként még sokáig fog tartani ez a járással való próbálkozás, azon nem kell meglepődni, nagyjából 10 hónapos kora körül kezd határozottabban állni, addig csak próbálkozik, de akkor is lehet, hogy még dülöngélni fog. Addig meg hadd másszon, az fényezi a kis agyacskáját. :) Szóval aggodalomra semmi ok. A problémák egyébként általában ott szoktak elkezdődni, hogy a gyerek nem kúszik, vagy nem mászik. A mászás egy bonyolult mozgásforma, azt nehezen tanulják meg, ha azt meg tudta tanulni, akkor az esetek többségében utána már nincs gond.

2012. jún. 23. 07:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!