Oké, akkor most mit is kell tudnia egy hét és fél hónapos gyereknek? Osztani, szorozni, másodfokú egyenleteket megoldani tüsszentés közben?
Ma volt itt a védőnő...
A lányom forog, kúszik, mászik, hat hónapos kora óta ül, hat és fél hónapos kora át áll, pár napja lépeget a járóka rácsaiba kapaszkodva. Pápázik, néha tapsol. Eszik mindent szépen, alvásával sincs semmi probléma, szóval elégedett vagyok, nem érzem, hogy le lenne maradva, sőt!
Erre a védőnő kábé második kérdése, hogy jéé, hát ez a gyerek még nem rakja bele a tárgyakat a vödörbe? (Nem, ugyanis nincs itthon vödre.)
Aztán jött sorban a többi: hogy már el kellett volna kezdenie a formabedobóval próbálkozni, meg a mélységérzetének fejlődése is el van maradva (? ha kidobja a jétákot a kiságyból, már tudja, hogy lefelé kell nyúlnia, ahogy azt is, hogy nem éri el, így kiabál, hogy adjam vissza).
Most őszintén: mit várnak még el ilyen kicsi gyerekektől? Szarás közben számolja ki a pelenka és a végtermék ütközésének együtthatóját, plusz gyök2, vagy mi?!
Összecserélte a védőnő a kartonotokat egy nagyobb gyerekéével :-)
Amúgy kihagytad a felsorolásból a regényírást és az orchidea-nemesítést...
Ti hol laktok?:)
A Földön kívül? Most ezt csak azért kérdezem, mert az enyém 7 hónapos, és MÁR ül, feláll,- nálunk a védőnő csak ennyit mondott: 'aztaaaaa' :)
Tárgyakat rakni...vödörbe... azt a kutyamindenit....meg formabedobó....:)
Csodálom h tényleg négyzetreemelni, gyököt vonni nem tud. Bezzeg más 7 és fél hónapos.......:D:D:D
"Amúgy kihagytad a felsorolásból a regényírást és az orchidea-nemesítést..."
Igen, ezek tényleg kimaradtak, bocsi. :)
na ne már. Mindig ledöbbenek milyen "okos" védőnők vannak, és mindig örülök az ilyen kérdéseknél, hogy nekem 3 gyerekem van eddig 3 védőnőnk volt (költöztünk is közbe egyszer) de MIND tök normális, szakmájához értő valaki volt.
Szóval nehogymár egy 7 hónaposnak FORMABEDOBÓZNIA kellene!!! 3 ÁTLAGOS gyerekem van, egyik se próbálkozott a formabedobóval 1 éves kora előtt sőt tovább megyek 3 ból 2 még másfél évesen se tudta mi hova való, max.1-2t.
A legkisebbem 7 hónaposan még csak forgott, nem pápázott nem tapsolt, nem állt fel nem mászott semmi ilyesmi. Mégse aggódtam egy percet se.
A te gyereked szerintem épp hogy gyorsabb a mozgásfejlődés tekintetében mint az átlag. Nekem a középső gyerkőcöm volt ilyen, 6 hónaposan mászott felállt 10 hósan indult el.
Egyre nagyobbak az elvárások. De miért?
1 éves státuszon a védőnő az alábbiakat kérdezte:
- eszik-e kanállal
- iszik-e pohárból
- rövid mondatokat mond-e
A szemem felakadt.
Nyugi, ügyes a babád, nagyon!
Védőnéni adja vissza a diplomáját!
gyermek pszichológus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!