Tényleg nagyon kövér a lányom?
egy évesen 11,5 kg és 76 cm.
Eszik jóformán mindenböl amiböl kaphat de még szopizik is , a doktornö pedig elég durán letámadott hogy diétára kellene fogni ezt a kislányt mert ekkora sullyal még másfél evesen sem fog egyedül járni.Hogyan diétáztassak egy ilyen pici lányt , nem kap semmi édességet és ropit sem sőt kekszet sem.a zöldségeket párolom a husokat fözve kapja mit kellene tennem?
Ha hizasra hajlamos a kicsi, akkor majd minel elobb irasd be sportolni! Nagyon fontos lesz neki. Ha ilyen husi fajta, akkor a sporttol izmos, husos lesz, de nem elhizott, kover es hajas. Tudod mire gondolok.
Uszas nagyon jo sport, esetleg majd a dokival is konzultalj, mit valasszal a lanynak, milyen sportot.
Az nem lesz eleg, hogy sokat fut, mozog otthon, neki edzesre van szuksege.
A baratnom kislanya kover. Sok edesseget eszik, es o is ilyen hizekony fajta. A suliban csufoljak, es megcsak elso osztalyos! Hiaba mondja neki az anyukaja, hogy ne foglalkozzon a beszolokkal, azert megiscsak rosszul esik ez a lanynak. De most meg kicsi, de majd par ev mulva lesz neki ebbol sok-sok gondja, ebben biztos vagyok.
Szia!
A 2. válaszoló vagyok.
Két fontos dolog:
1. Előszöris mennyivel született a babád? A "nagykönyv szerint" u.is 1 éves korára meg kell triplázni a születési súlyt, ergo nem biztos, hogy gond van.
2. Ha mégis jóval több, mint akár csak a születési súlya indokolná, akkor valóban a tudatos táplálkozás és a mozgás fog segíteni neki. S minél korábban az élete részévé válik a mozgás, annál jobb.
Persze azt is jó lenne tudni, hogy a párod, akiről írtad, hogy túlsúlyos, Ő hormonilag az, vagy "csak" sokat eszik, keveset mozog típus. Mert akkor a mozgás valóban "a" megoldás.
Üdv:
8 hós kisfiú mamija
U.i.: Na, én mindig találkozok emberekkel a parkban :)), ma pl egy 10,5 hónapos kisfiúval, aki 8,4 kiló, s mindent csinál! Az én fiam 6 hónapos korában volt ennyi. Ezt csak azért mondtam, mert az átlagok a szélsőségekből (és jobb esetben még a gyakoriságokból) születnek....
A születési súlya 3250 gr és 50 cm volt.
a férjem rengeteget mozog annyit eszik mint én és mégis ragadnak rá a plusz kilók úgymond fajta kövér - az egész családja túlsúlyos ő 178cm/105kg és már minden diétát kipróbált.
Köszi a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!