Most akkor 'kövér' a lányunk?
15 hetes a lányunk és voltunk múlthéten(szerda) a 3 hónapos oltáson, ahol elvégezték a státuszvizsgálatot.
58,5 cm, 39 a fej és mellkörfogat. 5220 g a súly.
Született: 34 fej, mell, 52 cm, 3050 g.
Azt mondta az orvos, hogy kicsit súlyosabb, mint lennie kéne. Így azt mondta, hogy ma mennyünk vissza súlymérésre.
Ma eredmény: 5520 g.
Láthatólag nem 'tetszett' neki az eredmény, de most mit tudnék tenni?!
Megkérdezte mennyit eszik egy nap? Mondtam, hogy átlagosan 5× 150-160 ml (tápszeres!)
Erre megkérdezte, hogy mikor eszik utoljára és elsőre? Mondtam neki, hogy reggel 6-kor elsőnek és este 9-kor utoljára.
Annyit mondott, hogy jöv7en is mennyünk vissza és meglátjuk mi lesz..
Most akkor fogjam vissza az evésben? Kevesebbet adjak neki? Tényleg 'túlsúlyos' a lányunk?
Mert én annyit tudok, hogy 6 hónapos korára kell megdupláznia a súlyát.. láthatólag nálunk ez előbb fog megtörténni!!?
Szia!
A lányom 3950 grammal született 61 cm-vel 36-os buksival
8 hetesen: 5250gramm/63cm/39cm
12hetesen: 6200gramm/68cm/40cm
15hetesen. 6850gramm
23hetesen: 7850gramm (50 gramm híjján dupla)
24 hetesen:8100 gramm
6 hósan: 8380gramm/70cm/43cm
Szóval ahogy látod Ő is mindig "dagika" volt, bár én inkább hurkásnak husinak hívtam!Nekünk soha de soha nem mondta senki, hgy ez baj...Se a védőnő se a gyerekorvos!Ő igény szerint szopizott/szopizik!
1 évesen 10,5kiló/82cm/45cm mk:42cm
Lassan két éves lesz, most 12,8kiló/92cm Már nem igazán látszik rajta hogy husika volt! :)
Ne aggódj ezen!Majd ha mozogni fog, akkor megáll a súlygyarapodás is! :)
22 hós kislány és 12 hetes pocakbabi anyuja
Nézd én nem gondolnám, ha étkezésből fakadna a "túlsúly" vagyis kövér lenne a lányod, ekkora faxnit kerítenének a dolognak. Méricskélni hetente.
Egyszerűen mondták volna, kicsit elszaladt a súlya, fogd vissza a kaját. De ha jól értem, nem szóltak erre, nem javasoltak ezügyben semmit.
Nem idegesíteni akarlak, de szerintem a doki egyéb tünetekből plusz a gyors gyarapodásból gyanakszik valamire. Ami lehet, hogy nem is létező baj, vagy nem akar még idegesíteni ezzel.
Nem tudom egyébként nem vagyok orvos, hogy esetleg mit láthatott a doki.
De biztos nem az étkezés és kövérség. Már csak azért sem, mert nincs itt a kiskönyv hogy pontos adatokat tudjak, de az én fiam, anyatejes volt, de simán volt 5200 gramm 2 hónapos 8 hetes korára. 2 kilót hízott az első két hónapban, igaz ez aztán lassult. Szerintem ennyi idős korára már inkább 6,5 kiló felé közelített.
Lányom 300grammal és 50cm-vel született.
3hós státuszon volt 5400gramm és 59cm.
Nem mondta az orvos, hogy gond lenne és szerintem sem kövér.
Az én kisfiam is gyorsan hízó, gyorsan növő gyerek. Sokkal több, mint az átlag, nem csak súlyban, de centiben is. Soha egy rossz szót nem kaptunk a gyerekorvostól, de a védőnőktől sem. Sőt, körbeimádják mindig. Neki mindene "nagy". A keze, a lába, nem háj van rajta, hanem sok-sok izom. Mozgásfejlődésben messze a kortársai előtt jár.
Nem értem, egy 3 hónaposra miért mondják, hogy kövér. Egy csecsemőről beszélünk, nem egy 3 éves édességgel tömött kisgyerekről. Egy babát nem lehet visszafogni az evésben, nem lehet diétáztatni. Nem tudod megcsinálni, hogy kevesebbet adsz neki, mert ha éhes, üvölteni fog.
Enyémek 3 hósan már 7 kilósak voltak (csak anyatejesek), és kb ennyivel születtek mint a tied.
Nem értem a dokidat.
Az enyémekhez képest határozottan pici a te lányod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!