Nem vitát akarok, de ki szerint kövér egy 3 hónapos 7,5-8 kilós baba?
Tegnap volt egy kérdés, s ott erősen nekiugrottak/ugrottatok egy anyának. Az én kislányom majdnem 4 kilóval született, csak anyatejes, 4óránként eszik (kb.10-15 percig), nincs se nyugi-cici,se odabújós-elaltatós cici.. S majdnem 8 kiló. S a világon senkit ne zavar, boldog, kiegyensúlyozott baba. A doki szerint lassan leáll a nagy gyarapodás, a védőnő szerint is majd a hozzátáplálás, meg a nagymozgások során "lefogy". De kiváncsi vagyok a tegnapi "köpködőkre", hogy szerintetek mit kéne tennem? Rögtön ítélkeztek, hogy egy gyerek biztos azért kövér, mert állandóan az anyján lóg.. Én vagyok az ellenpélda...
De tényleg várom a véleményeket...
Lányom 4 hónaposan 6 kiló volt, mire megkaptam, hogy biztos éheztetem. Basszus! Szépen evett, szépen fejlődött, mi az hogy éheztetem?
Akkor idegesített, de most jót nevetek rajta. Őszintén...tök mindegy mit csinálsz, mekkora a babád, rossz anya vagy. Valaki tuti megszól, beszól, és ostobaságokat vág a fejedhez.
Most azon van a hangsúly, hogy te mint anya, miképp reagálsz erre. Nekünk kell megtanulnunk vállat rántani minderre.
Hát nem kicsi. :) De hány centi?
Á, mindegy is, boldog, kiegyensúlyozott, nem tudom, ki és miért szól be ezért. És ha duci? Szerintem nagyon édik a hurkák. Nekünk nem lehet benne részünk, mert bár állandóan enne a 6 hónapos fiam (most 8 kiló), nagyon sokat mozog, egyáltalán nincs hurkája.
nekem az a véleményem, hogy minden baba más :) ki ilyen, ki olyan, de egy 4 hónapos anyatejes babát ne nevezzünk már kövérnek.
pár napja egy apuka feltett egy kérdést, hogy a 3-4 hónaposa 9kg, szerintünk sok-e. senki nem köpködött...
majd persze apuka leírta, hogy nincs elég teje az anyukának így kapja a tápszer pótlást, mire írták páran, hogy lehet az nem kéne de megsértődött.
van aki ducibb baba, de azért van olyan is mikor a szülők "megtömik" a csöppséget, mert egyet nyekken akkor jajj éhes, biztos nem elég a tej és dugják szájába a tápit az nem jó, mert egy életre beidegződik ez a rossz szokás :/
Kisfiam 3400 g-mal született. Most 2,5 hónapos, és 7 kiló. Szóval megduplázta a súlyát. Éjszaka egyszer szopik, nappal, ahogy kéri. Ha csak szomjas, néhány korty után el is engedi a cicit. Egyáltalán nem lóg egész nap rajtam.
Nem aggódom a súlya miatt. 3 kamaszom van, mindannyian hasonlóan fejlődtek, és normális súlyú, jó alkatú gyerekekké váltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!