Nem vitát akarok, de ki szerint kövér egy 3 hónapos 7,5-8 kilós baba?
Tegnap volt egy kérdés, s ott erősen nekiugrottak/ugrottatok egy anyának. Az én kislányom majdnem 4 kilóval született, csak anyatejes, 4óránként eszik (kb.10-15 percig), nincs se nyugi-cici,se odabújós-elaltatós cici.. S majdnem 8 kiló. S a világon senkit ne zavar, boldog, kiegyensúlyozott baba. A doki szerint lassan leáll a nagy gyarapodás, a védőnő szerint is majd a hozzátáplálás, meg a nagymozgások során "lefogy". De kiváncsi vagyok a tegnapi "köpködőkre", hogy szerintetek mit kéne tennem? Rögtön ítélkeztek, hogy egy gyerek biztos azért kövér, mert állandóan az anyján lóg.. Én vagyok az ellenpélda...
De tényleg várom a véleményeket...
Minden baba más.Az én fiamra sose mondták hogy sovány hanem átlag testalkatú holott 93cm és csak 12kg!!!2 évesen és 3 hónaposan.
Erről ennyit.Persze oké ilyenkor kicsit furán olvasom hogy 3-4 hónaposan 7-8kg-ak a babák de ez van nem kell itélkezni senkinek.Keresztfiam most pénteken lesz 2 éves 87cm és 14kg.Kicsit pocakos de kövérnek nem mondható.Volt itt a faluba egy kisfiú 4kg-an született most 1,5 éves és 18kg na ő kövér!LÁtszik is rajta mindenhol hurka.Oké anyatejes de nem kell mindent arra fogni.Nehezen indult el járni hasonló.Ha a doki,védőnő nem szól az anyukának hogy diétátton a gyerek akkor nincs gond.Ők úgyis szólnak.
A kisfiam adatai:
születési súly: 3140 gramm 53 cm
5 hónaposan: 9 kg, 70 cm. Sajnos, kezdetektől fogva tápszeres. De mondják meg nekem ezek a szuperanyuk, hogy mit tegyünk egy éhes kisbabával? Hagyjuk, sírjon torkaszakadtából, a lényeg, hogy beleférjen a "babatrendbe"?!
Egy hét múlva tölti be a 6 hónapot. Érezhetően lassult a hízása. Persze, picit husis, de basszus, egy csecsemőről beszélünk. Egyáltalán nincs lemaradva a mozgással, már négykézláb áll és kutyázik. Körbekússza a szobát.
Egyébként is mi van akkor, ha duckó baba? Nehogymár valami nagyokos kitalálja, hogy fogyókúráztassuk őket!
Biztos vagyok benne, hogy akinek meg alig gyarapodik a kicsije, szívesen cserélne velünk. :)
Nálunk a védőnő, gyerekorvos teljesen elégedett, hiába nagy baba, csodaszépen fejlődik, mindig körbeimádják.
Kisfiam 3 hónaposan 7,5 kg volt, pedig 3100 g-al született és 5 hónapos koráig csak szopott.
Most egy nagyon magas és vékony kisfiú:))Úgyhogy erről ennyit!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!