2,5 honapos babámnak adhatok alma pürét? (tápszeresek vagyunk)
Mostani divat szerint nem adhatnál főleg nem pürét!
De régen 3 hós kortól adták az alma levét!
Még picit várj aztán a levét megpróbálhatod!Bár Én nem tenném:):)
ÁÁÁ, véletlenül se!!!! Teljesen mindegy, hogy tápszeres vagy anyatejes, 6 hónapos koráig csak tápszert vagy anyatejet kaphat!
Olvass utána a neten: 6 hónapos korukig a szervezetük még teljesen éretlen az új táplálékok befogadására, a bélrendszerük teljesen nyitott, minden káros anyag egyenesen a véráramába jut.
És sajnos egyszer sem biztos, hogy az almaevés után 1 héttel már jelentkeznek a tünetek, lehet, hogy évek múlva jön ki rajta egy jó kis allergia, bőrbetegség, emésztőszervi betegség, szóval nem éri meg ezzel játszani.
Még jó hmeg kérdeztem nagyon szépen köszönöm a segitőkész tanácsokat .......mert ma olvastam h 1,5 honapos kortol nyugodtan adhatom ,bár én eléggé hitetlenkedve néztem hiszen én is ugy tudom h 6 honapos korukig nem ajánlott.....
köszönöm
Én is a neten olvastam: Csecsemőtáplálással kapcsolatos konferencián hamgzott el:
Négy hónapos kor után már táplálékallergia nem lép fel.
Az egyes ételek bevezetésének elhalasztását célzó ajánlások hasznossága megkérdőjelezhető.
Ezt már azért is elhiszem,mert régen is 3-4 hónapőos korban adtak a gyerkeknek gyümölcsöt,zöldséget,tejet stb.Allergiának hírét sem ismerték anyáink.Az akkori gyerekeknek fejlettebb lehetett a bélrendszere,mint a maiaknak? Ők feltudták dolgozni az ételt ?A mai gyerekek pedig nem?A tápszergyártók persze,hogy azt akarják,hogy a tpászerek fogyjanak,és olyan kutatásokat finanszíroznak,amelyek nekik kedveznek.A régi módszerrel nevelt gyerkek egészségesek voltak,az a módszer már bizonyított.A mai divat hatása majd 15-20 év múlva fog jelentkezni.Nem ok nélkül térnek vissza Ausztriában,Németországban,Hollandiában a régi szokásokhoz.Olvassatok utána a neten a külföldi konferenciák megállapításaihoz.Van min elgondolkozni.
így van!Én is hallottam h eddig ment ez a nagy gluténmentes dolgot egyen a baba most meg azt mondják h igenis kell a glutén a baba szervezetének h "megismerje" stb.......De kedves előttem válaszoló-vigyázz nagyonmert itt majd megkapod h de az allergia majd csak 20-30 stb év múlva fog jelentkezni!
Érdekes a nagymamám 76 éves és az enyhén magas vérnyomásán kívül semmi baja!Szerintetek min nőtt fel Ő annak idején?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!