Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2,5 honapos babámnak adhatok...

2,5 honapos babámnak adhatok alma pürét? (tápszeresek vagyunk)

Figyelt kérdés
2009. júl. 5. 21:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Mostani divat szerint nem adhatnál főleg nem pürét!

De régen 3 hós kortól adták az alma levét!

Még picit várj aztán a levét megpróbálhatod!Bár Én nem tenném:):)

2009. júl. 5. 21:32
 2/12 anonim ***** válasza:
37%

ÁÁÁ, véletlenül se!!!! Teljesen mindegy, hogy tápszeres vagy anyatejes, 6 hónapos koráig csak tápszert vagy anyatejet kaphat!

Olvass utána a neten: 6 hónapos korukig a szervezetük még teljesen éretlen az új táplálékok befogadására, a bélrendszerük teljesen nyitott, minden káros anyag egyenesen a véráramába jut.

És sajnos egyszer sem biztos, hogy az almaevés után 1 héttel már jelentkeznek a tünetek, lehet, hogy évek múlva jön ki rajta egy jó kis allergia, bőrbetegség, emésztőszervi betegség, szóval nem éri meg ezzel játszani.

2009. júl. 5. 21:33
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Várj egy picit fél hót és próbáld alma lével!Utána jöhet az almapüré!
2009. júl. 5. 21:34
 4/12 anonim ***** válasza:
45%
Nagyon korai lenne még bárminemű hozzátáplálás. A kicsik emésztőrendszere még éretlen 6 hós kor előtt a hozzátápláláshoz, függetlenül attól hogy tápszeres vagy anyatejes.
2009. júl. 5. 21:35
 5/12 A kérdező kommentje:

Még jó hmeg kérdeztem nagyon szépen köszönöm a segitőkész tanácsokat .......mert ma olvastam h 1,5 honapos kortol nyugodtan adhatom ,bár én eléggé hitetlenkedve néztem hiszen én is ugy tudom h 6 honapos korukig nem ajánlott.....

köszönöm

2009. júl. 5. 21:36
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Fél hónap mulva nyugodtan adhatod neki,és tehetsz bele egy kevés kekszet is.Semmi baja nem lesz tőle.Bár ez a mostani divatnak nem felel meg.Én háromgyereket neveltem és amint lehetett elhagytam a tápszert. Reggel este kaptak szopit,eleinte délben is.Gyümölcsöket ,főzelékeket készítettem nekik.A vitaminokat ne mesterségesen kapják,hanem közvetlen forrásból.És soha nem volt bajom velük amiatt,hogy nem akartak rendesen enni.És mindegyik egészséges.Soha nem volt semmilyen allergiájuk,és betegek is ritkán voltak.Inkább csak ovodáskorukban kapták el a különböző betegségeket.
2009. júl. 5. 21:38
 7/12 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm akkor várok még egy picit vele:)
2009. júl. 5. 21:40
 8/12 anonim ***** válasza:
31%
De, sajnos lesz baja tőle. Ha nem most, akkor majd felnőtt korában. De mindenki döntsön lelkiismerete szerint.
2009. júl. 5. 21:40
 9/12 anonim ***** válasza:
96%

Én is a neten olvastam: Csecsemőtáplálással kapcsolatos konferencián hamgzott el:

Négy hónapos kor után már táplálékallergia nem lép fel.

Az egyes ételek bevezetésének elhalasztását célzó ajánlások hasznossága megkérdőjelezhető.

Ezt már azért is elhiszem,mert régen is 3-4 hónapőos korban adtak a gyerkeknek gyümölcsöt,zöldséget,tejet stb.Allergiának hírét sem ismerték anyáink.Az akkori gyerekeknek fejlettebb lehetett a bélrendszere,mint a maiaknak? Ők feltudták dolgozni az ételt ?A mai gyerekek pedig nem?A tápszergyártók persze,hogy azt akarják,hogy a tpászerek fogyjanak,és olyan kutatásokat finanszíroznak,amelyek nekik kedveznek.A régi módszerrel nevelt gyerkek egészségesek voltak,az a módszer már bizonyított.A mai divat hatása majd 15-20 év múlva fog jelentkezni.Nem ok nélkül térnek vissza Ausztriában,Németországban,Hollandiában a régi szokásokhoz.Olvassatok utána a neten a külföldi konferenciák megállapításaihoz.Van min elgondolkozni.

2009. júl. 5. 21:47
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

így van!Én is hallottam h eddig ment ez a nagy gluténmentes dolgot egyen a baba most meg azt mondják h igenis kell a glutén a baba szervezetének h "megismerje" stb.......De kedves előttem válaszoló-vigyázz nagyonmert itt majd megkapod h de az allergia majd csak 20-30 stb év múlva fog jelentkezni!

Érdekes a nagymamám 76 éves és az enyhén magas vérnyomásán kívül semmi baja!Szerintetek min nőtt fel Ő annak idején?

2009. júl. 5. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!