Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kutyás anyukák kerttel!...

Kutyás anyukák kerttel! Bátran leteszitek a fűbe a babátokat?

Figyelt kérdés
Nekem egy gondom van, mindenhová odapisil a kutya és sajnos kiégeti a füvet. Tavasszal vetettem el és azóta szórom mindig újra, de szélmalomharcot vívok. Nálatok rápisil a kutya a fűre? Hogy tudnám távoltartani onnan vagy mivel ápoljam a füvet?
2012. jún. 18. 19:28
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűbb és higiénikusabb lenne, ha körbekerítenétek a kívánt méretű területet a babának.

Mi így tettünk, 1 m magas drótkerítéssel vettünk körbe egy 5x5 m-es területet, amit használaton kívül mindig bezárunk, így sem a kutya, sem a macska nem megy be oda. Szintén tavasszal füvesítettünk, gyönyörű dús fű lett, így bátran mehet mezítláb is a lányom.

A vizelettől sehogy sem tudod megvédeni a füvet egyébként, ha a kutya azt szokta meg, hogy oda pisil. A fű sajnos kiég a pisitől.

2012. jún. 18. 19:32
 2/8 A kérdező kommentje:

Én csak azon csodálkozom, hogy amíg panelben laktunk és levittem a kutyát sétálni, sehol nem láttam kiégett füvet. Pedig ott aztán sok kutya végezte a dolgát.

Körbekeríteni nem tudom, mert akkor már csak kerítésből állna kb az udvar. Elég pici sajnos :S Próbálom egy helyre szoktatni a kutyát, de nem tudok vele mindig kimenni, így sokszor csak kiengedem amikor jelez.

Arra gondoltam hátha van valamilyen virág (ha jól tudom a macskáknál van) vagy valami ami távol tartaná. Vettem már ilyen panzi kutya távoltartó spray-t, de semmit nem ér.

Lányom meg megállíthatatlan már, nem elég neki egy pléd a fűre.

2012. jún. 18. 19:36
 3/8 anonim ***** válasza:

Szerintem is itt már csak egyetlen megoldás az x méretű terület lekerítése a kutya elől.

Bár az előző válaszolót nem igazán értem hogyan oldotta meg egy 1m magas kerítéssel azt, hogy a macska se tudjon bemenni. Nekünk is voltak macskáink fiatal koromban, de ők csak oda nem tudtak bemenni, ahol tető is az útjukat állta. Hisz a macska a kerítésen átbújuk, átugorja azt.

2012. jún. 18. 19:38
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A kutya természetesen mindig oda pisil, ahova te nem szeretnéd. Csak akkor tudod tőle megvédeni a kert egyes részeit, ha azokat elkeríted. Vagy a kutyát keríted be, vagy a védendő kertrészt. Nincs olyan szer, amivel a kutya vizeletének káros következményeit hatástalanítani tudnák. A kutyás könyvekben sok tipp van, nekem egy sem jött be, csak a kerítés. Nevetséges, de mégis van egy tippem: szerezz be akármilyen csúnya tuját, attól kezdve az lesz a kutya kedvenc helye. Nem tudom, hogy miért, a kutyák különleges élvezettel pisilik le a tuját.
2012. jún. 18. 19:39
 5/8 A kérdező kommentje:
A szuka kutyák is? Mert anyukám mondta, hogy vigyük már el tőle a tujákat (más okból), de nem sok kedvem volt hozzá. Ha viszont szeretne alápisilni, akkor már rohannék is érte. Az már nagy előrelépés lenne, ha 1 helyre pisilne!
2012. jún. 18. 19:42
 6/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok, gondolom, amit láttál az nem vetett és folyamatosan gondozott fű volt, de ha le akarod tenni a fűre a babát, akkor jó, ha nem gazos fűbe teszed, mert az szúr.

Ami a macskát illeti, ponthegesztett drótkerítést tettünk néhány oszloppal, szóval nem olyan stabil, amire egy macska szeretne felmászni, de az is lehet, hogy simán elég neki, hogy körbe van kerítve, már érzékeli, hogy az nem az ő területe. Végül is már 8 éves, idegen macskák meg a kutya miatt nem látogatják a kertet.

Kérdező, az sem megoldható, hogy megfelezzétek a kertet? Egyik része lehetne a kutyáé, a másik a babáé.

2012. jún. 18. 21:50
 7/8 anonim ***** válasza:
Nalunk ez picit maceras, de napi 2x kiviszem a kutyust setalni, igy nem pisil be a kertbe. Mi elkeritettuk, igy szepen kinott a fu.
2012. jún. 18. 22:03
 8/8 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy sorházban lakunk, és biztosítani kell a másik 3 szomszédnak a szabad átjárást (igaz csak 1 használja. Most 2 kaput kell kinyitnia ahhoz, hogy át tudjon menni, plussz a sajátját. Ha tennék még kerítést, akkor még egy kaput nyitogatniuk kéne. Én biztos nem örülnék neki. Kicsi a kutyánk, tehát egy átléphető dolog megoldás lenne, de a szomszédok már egy ágyásszegély átlépése miatt is problémáztak.
2012. jún. 19. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!