Van egy 21 hónapos csemetém és újra terhes vagyok?
hogy tudom kivédeni hogy véletlenül se essék baja a pocakomban lévő babámnak? mennyire lehet emelgetni egy 12,6kg gyereket?
ringatnom már nem kell ezzel nincs gond. de ha majd utazunk vizsgálatra buszon bírni fogom? esernyőre csukható babakocsival,
mennyire fáradtatok fáradtok le terhesen és egy ac korszakban lévő gyermekkel a napotokat tudtok pihenni?
Első terhességed milyen volt? Nekem pl teljesen komplikációmentes, végig mozogtam a szülésig, 2 év lesz a gyerekek között, 2 hónap múlva szülök. 22 hós kislányomat a mai napig sokszor kell emelgetnem, egyrészt mert csigalépcső van a szintek között, ahol egyedül nem tud lemenni, másrészt mert mindketten igényeljük. :-) Nem lett semmi bajom sem az emelgetéstől, ha egészséges a terhességed, akkor csak arra kell ügyelned, hogy ne fáraszd ki magad túlságosan. Egy 21 hónapos kisgyerek már nagyjából megérti, ha egy picit szeretnél feküdni, legalábbis nálunk nincs ezzel gond.
Boldog babavárást!
22 hónap van a gyerekeim között, amikor terhes lettem a nagy épp hogy járni kezdett. Mi az ötödiken lakunk, lift nincs. Napi 2* jártunk játszóra, kb. másfél éves korától lépcsőzött, akkor már javában félidős voltam, de akkor is sokszor felvettem. 7 hónapos terhes voltam mikor a kisfiam elesett a motorral akkor egy éjszakát egy széken ülve töltöttem vele a kórházban. 8 hónapos voltam mikor esküdtünk, igaz lagzi nem volt, de egy 21 hósom igen.
A szülés napján (reggel mikor felkeltem már tudtam hogy aznap szülni fogok) még délelőtt fociztam a fiammal és két napra megfőztem.
Egészséges kislányom született, aki ma már 21 hónapos. Végig veszélyeztetett voltam, mert az első terhesség alatt félidőben megrövidült a méhnyak. Ennél a másodiknál meg a 28. héttől nyíltam. A baba 39. hétre született.
Pihenni amikor a fiam is aludt, akkor én is aludtam vele.
Ja etetőszékből ki-be kellett ugye emelgetni, meg a fürdetésnél is. Férjem sokat dolgozik, és vásárolni is a fiammal mentem gyalog. Ha nehezett vettem és nem romlandót pl mosópor, akkor lent hagytam a tárolóban, férjem este felhozta.
Ne parázz rá, de azért vigyázz magadra, ha fáradt vagy vagy fáj valami pihenj. De ha jól bírod, ugyanúgy tehetsz-vehetsz mint eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!