Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi baja lehet a 7 és fél...

Mi baja lehet a 7 és fél hósomnak? Vagy ez életkori sajátosság?

Figyelt kérdés

Bocsánat, de egyből két problémám is lenne. 7 és fél hónapos a kislányom, és két érdekes dolgot is produkál. Megköszönném, ha tudnátok tanácsot adni, mitől lehet ez, és mi lehet a megoldása. :)

1.) Körülbelül 3 hete valahányszor elalszik esténként a tápszerén, kb. 20-30 perc múlva felébred, és ébren tölt 1-2 órát, van, hogy többet. Nem sír, csak ringatásra hajlandó visszaaludni, cirádás káromkodások közepette (ba-ba-baaaa-ééé-baaaaaaa). Ez csak azért furcsa, mert sosem szoktattuk ringatáshoz, és eddig mindig szépen elaludt és reggelig egy mukkja sem volt. Biztos, hogy jóllakik, nem fáj a hasa, nincs túlöltöztetve, és semmi egyéb, szóval egyszerűen nem találok magyarázatot rá, miért ébred fel, miután elaludt. (Fogzás lehet? Most jött ki neki az első kettő, de nem úgy tűnik, mintha fájna neki bárhol is. Mozgásfejlődésre sem tippelnék, mert abban korához képest nagyon elöl jár.)

2.) Kb. egy hónapja este hazajött munkából a párom, mire a babám meglátta, és torkaszakadtából kezdett üvölteni, mintha nyúznák, vagy nem is tudom... Pedig imádja az apját.

Ma itt volt tesóm, és az amúgy cseppet sem bújós, születésekor izgóniummal kezelt lányom úgy bújt hozzám, mintha félt (valószínűleg félt is, ritkán látja tesómat), de most ugyenezt csinálja az apjával is, sír, amikor meglátja, és kapaszkodik belém, mintha az élete függne tőle.

Elég szokatlan reakció, mivel sosem szokott bújni, és a második eset, hogy megijed az apjától.

Miért csinálja ezt?

2012. jún. 16. 21:54
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Ezekkel nálunk is volt probléma! :-/

Az éjszakai kelés lehet a fogzástól is, de lehet szeparációs szorongás. Nekünk volt, hogy csak úgy nyugodott meg, hogy ott aludt velünk a nagy ágyon. Megriadt sokszor éjszaka. Csak nekünk sokat sírt is a fiam.

Az apás dolog. Nálunk is előfordult többször! Sokan mondták, hogy lehet ha ideges apa, azt ugye megérzi a gyerek. De mondják azt is hogy a babák látják az emberek auráját. Tök hülyén néztem én is mikor nekem mondták ismerősök, de valami csak van benne, mert ha a férjem jókedvűen jött haza, semmi baj nem volt a gyerekkel. Ha dühös, ideges, ingerült, feszült volt akkor bújt hozzám is a pici. Mintha látta vagy tudta volna, hogy valami nincs rendben.

Mindenesetre nem tudjuk hogy ők mit gondolnak, látnak. Türelem kell hozzájuk az biztos.

2012. jún. 16. 22:08
 2/5 A kérdező kommentje:

Szia! Köszi a választ. :)

Az első dolog: épp azért furcsa, mert ő nem egy sírós típus, eddig mindig szépen elaludt, és nem is volt vele baj reggelig. A szepát én azért húztam le a képzeletbeli listáról, mert nem sír, nem balhézik, egyszerűen csak felébred és elkezd játszani a kiságyban, vagy feláll és nézelődik. A fogzást is ezért tartom valószínűtlennek. Amikor pedig elringatom és leteszem a kiságyba, utána szépen alszik reggelig.

Mindenesetre fura. :S

Az, hogy fél az apjától: háát, nem tudom. Őszintén szólva az apja egy olyan ember, akinek fát lehet hasogatni a hátán, most perpillanat sem ideges, se nem feszült, sőt, kimondottan jó hangulatban van. Már eleve az is, hogy tesómtól megijedt: eddig sosem volt ilyen probléma, nagyon barátkozós típus, bárkinek odaadhatom, észre sem veszi a hiányomat. (Múlt héten a szomszéd néni kezében is elnézelődött vagy 20 percet vigyorogva, pedig akkor látta életében harmadszor...)

Ez már inkább tűnne szepának, csak akkor kérdés, hogy ma este anyummal miért volt olyan jól el, míg én kint voltam a konyhában? (Anyut hetente egyszer látja.)

Nem értem.

2012. jún. 16. 22:23
 3/5 anonim ***** válasza:

Elözö vagyok. Ne aggódj, ha nem látsz rajta különösebb változást, úgy nagyjából jó kedvű, játszik, eszik rendesen, stb... Akkor minden rendben van nála, és lesz is.

Az éjszakai kelésről jutott még eszembe, hogy nekem az időváltozáskor is megébredt. Tudod a frontok. A szél az kifejezetten megbolondítja a fiam, teliholdkor pedig nyugtalan éjszaka, akkor nem is alszik jóformán. :-/

Még annyit kérdeznék, hogy mennyit alszik nappal a babád? Hányszor és hány percet?

Nem lehet hogy kipiheni magát napközben?

2012. jún. 16. 22:39
 4/5 A kérdező kommentje:
Kétszer alszik, egyszer délelőtt a tízórai után (olyan 11 körül alszik el, általában 40 perc-1 óra közötti időintervallum), utána pedig délután 2 óra körül, egy, maximum másfél órát. A köztes időkben viszont nagyon izgága, nagyon sokat mozog, szóval alaposan kifárad, este mire fürdetés van (fél nyolc), már dörzsölgeti a szemét.
2012. jún. 16. 22:46
 5/5 xStefix ***** válasza:
100%

1) Szerintem mozgásfejlődés ill. idegrendszeri érés miatt ébred. Ezek a szakaszok nem feltétlenül járnak "hangos" tünetekkel, mint a sírás vagy hasonló, de az alvási ciklusokat szépen borogathatják, hiszen éjjel is aktívan dolgozik az agy. És akkor, ha a babád, ahogy írod, elöl jár ezen a területen, pláne lehetnek ilyen jelei.

2) Szerintem is szepa lesz, csak most még 1-2 embernél jön ki. Illetve épp az apukájánál. Lehet, hogy ti ennyivel átvészelitek, de lehet, hogy idővel egyre több mindenkitől fog tartani, megijedni.

2012. jún. 18. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!