11 hónapos lányom, pár napja mindenért hisztizik, sir, ordit, ez életkori sajátosság, vagy valami gond lehet?
13 hónapos a lányom és nekem is 2 hónapja csinálja:(
Ha valamit el akar érni, van, hogy a haját is cibálja. Na ezt tud engem kiakasztani. Otthon megoldom úgy, hogy sík ideg vagyok és ott hagyom, ha nem sikerül elterelni a figyelmét semmivel. De az utcán, vagy az üzletben csak nem hagyhatom ott! Olyankor összeszedem minden erőm és szépen beszélek hozzá (otthon sem ordítok vele) és mutogatok neki dolgokat. Eddig még sikerült (kopp,kopp!). Nyugodj meg, ez a korszak jön most! Más anyuka gyereke is csinálja, csak valaki bevallja valaki nem.
szia, nálunk ugyanez a helyzet, hogy pl. letesszük, amikor nem akarja stb., ha tényleg hiszti, akkor abbahagyja egy idő után(10,5 hós). Máshogy sír,ha tényleg fáj valamije, éhes, vagy szomjas.
Ilyenkor én nem figyelek rá, csinálom a dolgom tovább, nem akarok kegyetlen lenni, szívesen felvenném, de neki lesz jobb, ha megtanulja, hogy nem kap meg mindent azonnal.
Általában hallgat arra, ha valamit tiltunk neki, de ha "csakazértis" megcsinálja, pedig tudja, hogy nem szabad (konnektor- van vakdugó, de akkor se piszkálja), akkor a popsiját meglegyintjük, nem sír tőle, de tudja, hogy nem "buli" ellenszegülni, mert jót akarunk neki.
Egyébként nálunk már enyhül a hisztizés, szóval szerintem csak átmeneti, plusz úgy látom egyre önállóbb akar lenni (egyedül enni, inni pohárból stb.) ezt viszont nem akadályozzuk- bizonyos korlátok között (főzeléket nem adunk a kezébe kanállal :D, de banán ropi stb. mehet, meg a pohár is :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!