Csak én vagyok így? Nem bírom!
Mi a gond a 2. válaszolóval? Ő nem írta, hogy a menye szuperanyuka, hanem azt, hogy még nem hallotta panaszkodni. (Hát mert én sem anyósomnak panaszkodom, hanem barátnőimnek, anyukámnak, valószínű a menye is így tesz.)
Viszont reggel 10-től ?? (az már délelőtt) dolgozik 5-ig a férjed? Mit szólnál ha annyit dolgozna, minta férjem 2 műszakban reggel 7- től este 7-ig? Menj el te boltba, amikor hazaér, addig is egyedül vagy és kicsit kikapcsolódsz. Határozott napirend is fontos. Hétvégén meg menjen ki sétálni a gyerekekkel a férjed, vagy aki tud, te meg aludj.
Főzz annyit, hogy 2 napra elég legyen, és olyanokat ami mellett nem kell ott állnk, akkor másnap nem kell főzni. Pl. Töltött paprika, vagy Paradicsomos gombóc, spagetti, gulyás, főzelék sült kolbásszal virslivel, paprikás csirke tésztával, tepsiben hús burgonya lesütve, rizses hús.
Amíg ez fő berakom a mosást, beágyazok. Kiteregetek, megfő az ebéd, és 10-re végeztem, szabad az egész nap!
Én napközben csak egyszer pakolok el, este. Úgy is előszed 101 játékot, elalvás előtt együtt pakolunk.
Heti 1x takarítok, amikor a férjem itthon van szombaton vagy vasárnap, és vigyáz a gyerekekre.
Mindenndélelőtt kimegyünk, így lefárad a nagy, és alszik délután, ha fél óra alatt nem alszik el, akkor kész, nincs alvás aznap.
Este 6- kor vacsi, 6:30 fürdés, 7-re alszik! És annyira fáradt, fel sem kel akkor egész éjjel.
A picinek vettünk hintát, abban elvan a nappaliban míg teszek veszek, rálátok.
A lényeg, kelj fel 6-kor tedd oda az ebédet, mosást, teregetés, kis pakolás, és 8-9 re kb. kész minden, szabad a nap!
Így délután tudok velük aludni, ki pihentebb vagyok!
Nekem is ilyen korúak a gyerekeim, a fiam 2 éves, és szintén nem egy jó alvó, a kislányom 2 hónapos, ő meg olyan, mint az ekkora babák általában. :)
Nem vagyok szuperanya, de ettől még azt gondolom, nem tragédia, ha a 2 hónaposod mellől még nem mászkálsz el. Ő még nagyon picike, talán anyatejes is, egyelőre kizárólag Rád van szüksége. Pár tipp azonban eszembe jutott, ami nekem segít kiszállni a mókuskerékből.
Nem tudom, a te picid milyen, az enyém nyugis. Bárhova el lehet vinnem magammal, akár barátnőzni is, csúnyán hangzik, de olyan,mintha ott sem lenne, nagyot alszik. Hétvégén néha előfordul, hogy a nagy a mamáéknál tölti a napot vagy lemegy a játszóra Apával, és akkor én a kicsivel sétálok. Kvázi egyedül.
A másik: próbáld meg összehangolni a napirendjüket! Egy ilyen picikénél ez még nagyon rugalmas. Persze segítene, ha tudnánk, hogyan telik egy napotok.
Az éjszakáról meg: mi történik, amikor a nagy felébred? Hogyan altatod vissza? Hol alszik ő és hol a kicsi? Lehet, hogy segítene, ha egy időre beköltöznél a szobájukba, hátha csak a közelségedre vágyik a nagy is, és így azért nyugodtabbak lennének az éjszakák.
Férjed nem tud éjszakánként segíteni??!!
Nekünk mikor megszületett a kicsi 21 hónapos volt a nagy és az apja altatta el és ő ment be hozzá ha sírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!