Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Honnan fogja tudni a gyerekem...

ANDREA21 kérdése:

Honnan fogja tudni a gyerekem használni a bébikompot?

Figyelt kérdés
8 hónapos babánknak most vettünk kompot és eddig még egy centit sem haladt vele. Nekem kell valahogy segítenem, vagy rájön egyedül is? Légyszi írjátok le tapasztalataitokat!
2012. jún. 16. 16:46
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
50%

OFF!Úgy látom,hogy nagyon kevesen válaszolnak a kérdésre nem is nagyon érdemes feltenni ilyen kérdéseket!

Én kompos baba voltam és már 7hónaposan jártam soha semmi baja nem volt a járásomnak és gyönyörűek a lábaim és szép a járásom,azt hogy a pipiskedés mit jelent nem tudom de azt igen ha annyira káros lenne akkor Európában a 30 körüli emberek legalább 80% járás problémákkal küzdene.

Én is beleraktam a most 7hós kislányomat múlthét óta naponta 30percre összesen,és már második alkalommal nekifeszült és hátra lökte magát,néha segítettem hogy tudja hogy ez mozog,azóta már előre is haladt picit,azóta mióta bele teszem sokkal jobban tartja magát erősödött,és szépen ül nem billeg sőt már hason is elvan és már kúszni is próbált. :)

2012. jún. 18. 23:17
 12/22 anonim ***** válasza:
én is és a testvéreim is sokat voltunk kompban, napi akár 2 órát is és nem lett semmi bajunk, 11 hónaposan már mind a négyen járkáltunk:) nem kell segítened, idővel rá fog jönni. akkorára ereszd a komopot, hogy a lábát le tudja érinteni rendesen a földre, de ne legyen a lábán s súly, ha menni akarna vele, a balesetek a komp rossz beállításából adódnak, nem rossz találmány ez.
2012. jún. 19. 00:36
 13/22 anonim ***** válasza:
65%

Nem rossz találmány, csak éppenséggel az idegrendszerre van nagyon rossz hatással! A mozgásfázisok ebben a korban nagyon nagyon fontosak, a komp bezavar az élettani mozgásfejlődésbe. Ha ez megtörténik, akkor később jöhet a tanulási zavar, részképesség zavar. A cigitől sem lesz mindenki rákos, de attól még nagyon kártékony.

Nyugati országokban már betiltották a kompot. Kérlek konzultálj szakemberrel, mielőtt beleteszed a gyermeked.

2012. jún. 19. 08:37
 14/22 anonim ***** válasza:
51%
Milyen nyugati országokra gondolsz, kedves utolsó??? Néhányban megfordultam mostanában, mindenhol van komp ...
2012. jún. 19. 23:35
 15/22 anonim ***** válasza:
Tudomásom szerint az USA-ban. De a tényeken nem változtat, majd random módon kiderül, hogy okozott e kárt a gyerekednek. Majd olyan iskola táján... magától szépen megtanul járni, egy egészséges babának ehhez nincsen szüksége segítségre. Kicsit több időt kell vele tölteni, mintha csak beleraknám a kompba, amivel elszórakozik.
2012. jún. 20. 09:01
 16/22 anonim ***** válasza:
50%

És azt hogy döntik el iskolás korban, hogy a gyerek a komp által károsult? :-)

Ugyan már ... Rengeteg hülyegyereket ismerek, akik messziről sem láttak kompot, és rengeteg nagyon okosat, akik kompoztak. És természetesen mindez fordítva is igaz.

Az pedig - már bocs, kedves utolsó - semmit nem árul el a gyerekkel való foglalkozás mélységéről, hogy használ-e a szülő kompot vagy sem. Az én Fiammal a nap 24 órájában foglalkozva van, mert első pillanattól kezdve igazi többemberes baba. Kompja pont azért lett, hogy arra a 10 percre, amíg felteszek főni valami kaját, legalább ne a kezemben kelljen tartani. Tovább nem is marad meg a kompban sem. És nem gondolom, hogy emiatt tanulási problémák várnak Rá :-)

2012. jún. 23. 01:37
 17/22 anonim ***** válasza:

Utsó, ne hari, de én azért a szakembereknek jobban hiszek:) A dolog kutatott téma és van rá bizonyíték, hogy a komp káros! Nem hit kérdése, hanem tény. Nem hülyegyerek és nem hülyegyerek kérdése. Ránézésre te semmit nem tudsz abból megmondani, hogy valakinek van-e gondja az oldalisággal, a két agyfélteke működésével, esetleg van-e hajlama diszlexiára, diszkalkuliára azért, mert a térbeli orientáció károsodott a komphasználat következményeképp.

Azok az emberek, akiknek ez a szakmájuk, rengeteg gyerekkel foglalkoznak egyáltalán nem javasolják a kompot.

Te pedig nem hiszel nekik. Miért nem?! Azért, mer a szűk ismerettségi körödben esetleg nem derült még ki ebből probléma? Te tudod én nem akarok ebbe beleszólni, nem tudom neked mi a szakmád, de bizonyára van olyan része az életnek, amit az átlagnál jobban tudsz a szakmád miatt. Ezt tanultad, ezt kutattad sok sok év tapasztalatával kiegészítve.

2012. jún. 23. 21:04
 18/22 anonim ***** válasza:
58%

Utolsó, óvónői és eü. főiskolát végeztem, de gyógyped. asszisztensi végzettségem is van :-) Szóval nem teljesen távoli a téma tőlem.

De egyáltalán nem nagyzolni, pláne nem vitatkozni akarok. Természetesen mindennek, a kompnak is lehetnek káros következményei, mondjuk ha 3 hónapos gyereket tesznek bele, nyilván nem tesz jót. De károsnak kikiáltani napi fél óra használattal szerintem túlzás. A dyslexiás, dysgraphiás gyerekek nagy részénél SEMMILYEN magyarázatot nem találnak az anamnézisben, komphasználatot pláne nem.

De én sem akarom ráderőltetni természetesen!

2012. jún. 23. 22:55
 19/22 anonim ***** válasza:

A semmilyen anamnézis egyáltalán nem igaz! Nagyon gyakran van szülés alatti oxigén hiány és terhelt családi anamnézis. Kúszás-mászás kimaradása. Napi fél óra kompozás helyett én a földre teszem az enyémet, hadd gyakoroljon, hadd erőlködjön a kúszással. Semmiféle könnyítést nem adok neki, de sokat játszunk, labdázunk együtt. Nyugodt, jókedvű kisbaba.

Tényleg nem vitázni akarok, de ha nem vagy gyakorló gyógypedagógus, akkor bizony anamnéziseket sem veszel fel. Erre írtam, hogy én inkább elfogadom annak az ajánlását (pl konduktor), akinek nagyszámú tapasztalata van akár a kompot használó gyerekekkel is. És ők bizony egyáltalán nem javasolják ezt az eszközt a fent korábban vázolt okok miatt.

2012. jún. 25. 08:26
 20/22 anonim ***** válasza:

Nem vagyok gyakorló gyp., de a gyakorlatokon rengeteg anamnézist hallgattam, olvastam. És igen, ahogy írod is, általában oxigénhiány, elhúzódó szülés, kúszás-mászás kimaradása szokott lenni, de még ezekre sincs bizonyíték, hogy ettől dyslexiás vagy tanulási zavaros a gyerek.

Én is általában a földre tettem, teszem a gyerekemet, amikor csak tehetem, de pl. a konyhában ez nem megoldható, ilyenkor nagyon jól jön a komp. És ez nem több, mint napi fél óra, de általában ennél is sokkal kevesebb. Ilyet sehol nem láttam, hallottam, semmilyen anamnézisben, hogy ezt találták volna oknak. Ráadásul, ahová az Öcsém járt habilitációs napközibe (Down-os kisfiú), ott pl. használtak kompot a konduktorok is. Tehát szakmai berkekben is, ahány ház, annyi szokás.

Kár ezzel rémisztgetni a szülőket, annyi valós veszély fenyeget az életben ...

2012. jún. 25. 13:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!