Nagyon anyás és félős lett, ez a korából adódik, vagy a jelleme ilyen lesz?
Nem kell erőltetni. Inkább magyarázd el mindeninek, hogy ilyen korszakban van most, legyenek vele türelmesek, ne rontsanak rá. Ha hozzád bújik, vedd fel, add meg neki azt a biztonságérzetet, amire most szüksége van.
A kisfiamnál később jött ki ez, mint a lányodnál. Ha valakit nem lát szinte napi rendszerességgel, ő is bújik, nagyon félős lett. De ha békén hagyják, félóra múlva már elkezd felengedni és barátkozni (kivéve, ha vki nagyon nem szimpi neki).
Én fiam 15 hónapos, és néhány hete ő is ilyen. Biztos, hogy nem szeparációs szorongás, mert apa is megfelel neki, csak a szűk családi (anya-apa) biztonság kell neki. A járással sem tudom összekötni, mert 10 hónaposan indult el, 11 hónaposan már rendesen sétáltunk az utcán.
Ettől függetlenül szerintem is normális, életkori sajátosság, ami majd elmúlik. Kicsit örülök is neki, mert előtte olyan kis kiváncsi volt, hogy mindig mindenhova mindenkihez odament, ami azért ha így marad, nem túl jó. Így legalább tudom tanítani, hogy ügyes, jól teszi, hogy idegenhez nem megy oda rögtön, és tanulja közben azt is, kihez lehet és kihez nem.
Talán most jönnek rá, hogy nem minden, mindenki jó és biztonságos?! Nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!