Milyen volt a gyermeked első születésnapja?
Ötleteket szeretnék meríteni, hogy ki mit és hogyan csinált!
Elmesélnéd nekem, hogy milyen volt és TI, szülők hogyan éltétek meg?
Mennyien voltatok? Csak a szorosabb rokonság volt vagy a gyermek "barátai" is (pl. játszótéri kis pajtások)?
Mit kapott tőletek (szülők) a gyermek?
Köszönöm!
Mi nagyon messze lakunk szülöktöl, így sógorom eljött pár napra hozzánk.
Mi reggelre feldíszítettük a lakást és a nappali közepére tettük az ajándékokat. Apa elötte nap hozott egy óriás virág lufit. Mikor felébredt (már tudott menni), be baggyogott és elkezdett rohangálni a képeslapokkal(azokat is kiraktam amiket kapott), majd meglátta a babakocsit amit tölünk kapott, és nem engedte el, a többi ajándékot csak úgy bontotta ki, hogy egyik kezével fogta a babakocsit. babakocsi azóta is a kedvenc darab maradt.
Délután jött volna 3 gyerek akik jó ismeröseim, de csak 1 jött el a többinél csak anyukák, mert a gyerekek betegek lettek. Ekkor volt torta, amiböl nem evett semmit.
Hétvégén jöttek anyósomék, és elmentünk állatkertbe.
Ha jól emlékszem, 25-en voltunk, ez a szűk családot jelenti: szülők, nagyszülők, dédszülők, és a testvéreink a párjaikkal. Nagy volt emiatt a nyüzsés, de örülünk, hogy a gyerekeknek vannak nagy- és dédszüleik, akkor már legyenek itt az első szülinapon!
Az egyszerűség kedvéért külön írom a rossz és jó dolgokat:
Rosszak: apjuk és én is hulla fáradtak voltunk, mert előző éjjel takarítottunk a nagy napra, plusz én sütöttem a tortákat, amik tök bénák lettek. A felirat is elfolyt kicsit, és ez látszik is a képeken, ami nagyon bántott. :(
Dec. 27-én születtek az ikreink, és a karácsony kicsit behatárolta a készülődést.
A nagy létszám miatt mást sem csináltunk apával, mint szaladgáltunk, kiszolgáltuk a vendégeket, tortát vágtunk, stb. Ráadásul rokonaink közül volt olyan, aki képtelen volt felfogni, hogy ez az alkalom a gyerekek szülinapjáról szól, és hülyeségeken durcáskodott, keltette a feszültséget.
Jó dolgok: a gyerekek elképesztően csinosak voltak, érdemes volt sokat keresgélni az ünnepi ruhákat. :)
Nagyon örültek mindennek, és jó képek meg videofelvételek készültek. A dekoráció is remekül sikerült, minden jól mutatott, amit kitaláltunk és megvalósítottunk. A vendégek összességében jól érezték magukat, volt sok örömteli perc.
A gyerekek karácsonyra már annyi ajándékot kaptak tőlünk és a rokonoktól, hogy szülinapjukra már "csak" egy hintalovat és egy járássegítő buszt kaptak tőlünk, szülőktől. S persze a tortákat. :)
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Jó szülinapozást nektek!
Hètvégén tartottuk, mikor jött a család. Nagyszülők, testvérem, sógornőm.
Vidéken messze laknak, ritkán jönnek.
10- en voltunk, 10- re értek fel hozzánk.
Lányomnak vettem egy habos rózsaszín ruhát:) hogy fényképezkedésnél csini legyen:))) Mindenki oda volt tőle!!!
Mikor megjöttek tettem kis sütit kávét üditőt.
Én már reggeltől Sütöttem főztem, mire felértek minden kész volt, le tudtam velük ülni.
Beszélgettünk, ajándékozás. Mamiéktól pénzt kapott, testvérem babát hozott neki ami illatos és voltak hozzá kellékek, Sógornőm Fisher price little people babákat hozott.
Mi ezt vettük:
Nagyon örült neki, ki be mászott a házikóba, a Sütő is szuper, mert addig az én fazékaimat pakolta ki be.
Délben ebéd, volt húsleves, rizs, burgonya püré, rántott hús, fasirt, töltött csirkecomb, uborka saláta.
Majd a torta.
Csoki tortát rendeltem, sajt alakú volt, marcipánbegerekkel a tetején, oldalán, és egy fekete macska is volt rajta.
Nagyon tetszett neki, a macskát le is ette róla, és egy szeletet megevett belőle.
Utánna kávéztunk, kivitték Mamaiék a játszótérre hintázni, addig elpakoltam, elmosogattam.
Délutánra készítettem francia salátát zsemlét tettem ki hozzá, felvágottakat, sütit.
Ettek ittak, és elmentek 6 óra körül.
A gyerek semmit nem aludt aznap, nagyon élvezte hogy annyian vannak körülötte, örült a játékoknak, a tortának!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!